Düzce Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile İtfaiye Müdürlüğünün birlikte organize ettiği "çocukların dünyasında itfaiye" adlı resim ve şiir yarışmasında dereceye giren öğrenciler, İtfaiye Müdürlüğünde düzenlenen programla ödüllerini aldılar. Programa, Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, yardımcısı Bayram Bayraktar, İtfaiye Müdürü Rahmi İşleyen, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Haluk Velioğlu, İtfaiyeciler, Öğretmenler, Öğrenciler ve veliler katıldı. Programda konuşma yapan Belediye Başkanı İsmail Bayram "itfaiye teşkilatı ihtiyacımız olmadığı zamanlarda pek aklımıza gelmez. İhtiyacımız olduğu anda bu teşkilatın her bir ferdi bizim için birer kahraman oluyor. Çocuklarımız kendi dünyalarındaki itfaiyeyi kağıtlara döktüler. Hepsinin çalışmaları çok başarılı. Öğrencilerimizi gönülden kutluyorum ve başarılarının devamını diliyorum" dedi.
Ardından konuşma yapan İtfaiye Müdürü Rahmi İşleyen, "Düzce İtfaiyesi olarak 24 saat görevimizin başındayız. Görevimizi en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz" dedi. Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. Resim yarışmasında Yunus Emre İlköğretim Okulu öğrencisi Beyzanur Ayyıldız birinci, Uzunmustafa İlköğretim Okulu öğrencisi Beyza Baykurt ikinci, 100. Yıl İlköğretim Okulu öğrencisi Orhan İntepe birinci oldu. Şiir yarışmasında ise 100. Yıl İlköğretim Okulu öğrencisi Merve Ergin birinci, Yeni Mahalle İlköğretim Okulu öğrencisi Tuğçe Çengel ikinci, İsmetpaşa İlköğretim Okulu öğrencisi Elif Özdemir üçüncü oldu.
Yarışmalarda birinci olan öğrencilere bisiklet, ikincilere müzik çalar ve kitap seti, üçüncülere de spor ayakkabı Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram tarafından hediye edilirken, okul idarecilerine de plaket verildi.