Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün liderliğinde dört bir yanda kentin çehresini değiştirecek projeler hayata geçiren Düzce Belediyesi, modern bir kurumsal kimlik oluşturma çalışmalarına yönelik çalışmalarını neticelendirdi. Bu kapsamda Düzce Belediyesi’nin yeni logosu ve kurumsal kimliği dün Düzce Belediyesi Prof. Dr. Erol Güngör Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen lansman ile kamuoyuyla paylaşıldı.

İçerisinde barındırdığı birbirinden farklı motiflerle çağın gerisinden kalan eski logo yerine yeni logoda, Düzce’nin tarihi geçmişinden yola çıkıldı. Düzce ve bölgesinin fatihi ve en büyük manevi kişiliği Konur Alp Gazi’nin şaha kalkmış bir at üzerinde siluetine yer verilirken, etrafında ise kırmızı bir halka yer aldı. Konur Alp Gazi’nin atı şahlandırması, becerisini ve kuvvetini; şaha kalkmış bir atın sırtında sağlam duruşu ise egemenliği simgelediği belirtildi. Kırmızı halkada ise Selçuklu güneşinden esinlenildiği kaydedilerek gök kubbe tasvir edildi.

Belediyenin logosunda Düzcespor’un renkleri olan kırmızı ve lacivert tercih edildi. Lacivert rengi ile asalet temsil edilirken kırmızıyla gücü ve güven ögeleri simgeleştirildi. Düzce Belediyesi’nin kuruluş tarihi ve aynı zamanda Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün doğum yılı olan ‘1881’ yazısında ise Düzce’nin plaka kodu 81 ön plana çıkarıldı.

Öncü Haber, dün gerçekleştirilen ve toplumun her kesiminin katıldığı lansmanın ardından, Düzceliler’in beğenisine sunulan yeni logo hakkında vatandaşlara mikrofon uzattı. Vatandaşların bir kısmı eski logonun artık miadını doldurduğunu ve bir kuruma yakışmadığını ifade ederek yeni logoyu beğendiğini ifade ederken, bir kısmı ise böyle bir değişimi yanlış bulduğunu belirtti.

İŞTE DÜZCELİLER’İN GÖRÜŞLERİ…

Kemal Gerçek: Kültürel tarihimizi anlatıyor, Konur Alp Bey’i de kullanmaları güzel olmuş. Belediyemize ve Düzce’mize yakıştığını düşünüyorum.

İsa Yıldız: Yeni logoyu daha önce görmemiştim, iyi fena değil olabilir. Eski logomuz da fena değildi. Ben yeni logoyu beğendim ama şu an böyle bir şeyin zamanı değildi. Memleketin durumu malumunuz, şu an sırası değildi.

Hasan Ataseven: Ben yapılan yeni logoyu beğenmedim, eski logomuz daha güzeldi. Neden değiştiriliyor ki? Bir kuruma koyulan bir logo o kurum ile birleşmeli, değiştirilmesini yanlış buluyorum. Logo değişince belediye değişmiyor.

Hamit Ayyıldız: Bence eski logo daha güzeldi. Alıştığımız bir logoydu, ben uygunsuz buluyorum, bence böyle bir değişime gerek yoktu.

Avni Alkan: Açıkçası ben yeni logoyu beğendim. Bence artık değiştirilmesi gerekiyordu. Çok güzel olmuş.

Hamit Ayyıldız: Bence eski logo daha güzeldi. Alıştığımız bir logoydu, ben uygunsuz buluyorum, bence gerek yoktu böyle bir değişime.

Öte yandan yeni logo, Düzce Belediye Meclisi’nin haziran ayı oturumunda oylamaya sunulacak. Meclisten geçmesi halinde logo Düzce Belediyesi’nin resmi logosu olacak.

HABER: M. KİLELİ