2019 Yerel Seçimleri sonrasında ipi göğüsleyerek göreve gelen Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü her fırsatta belediyenin mali açıdan zor durumda olduğuna vurgu yaparak vurgu yaparak mali disiplin uygulamalarını işaret etmişti.  Piyasaya ve kamuya olan borçların 477 milyon lirayı bulması nedeniyle Başkan Özlü, ekonomik tedbirler kapsamında birçok alanda kısıtlamaya gitmişti.

Mali disiplin sağlamak amacıyla acı reçetenin uygulanarak kısıtlayıcı adımların atıldığı 2019 yılında Düzce Belediyesi’nin ‘temsil, ağırlama ve tanıtım’ için belediye bütçesinden toplam 1 milyon 683 bin TL’lik harcama yapıldığı ortaya çıktı. Sayıştay raporunda ortaya çıkan rekor harcama tepkileri de beraberinde getirdi.

ÖZLÜ BORÇ YÜKÜ DEVRALMIŞTI

Konuyu gündeme taşıyan İYİ Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er, “Sayıştay'ın resmi denetim raporuna göre, Düzce Belediyesi, 2019 yılında temsil, ağırlama ve tanıtım için Resmi kayıtlardaki mali rapora göre, belediye bütçesinden toplam 1 milyon 683 bin liralık harcama yapmış” ifadelerini kullandı.

ER: ÇOK FAZLA DEĞİL Mİ?

“Bu rakamın 12 aya bölündüğünde belediyesinin tanıtım için her ay 140 bin lira para harcadığı anlaşılıyor” diyen Er, “Mali tedbirlerden sıkça söz edilirken ve belediyenin içinde bulunduğu maddi sıkıntı göz önüne alındığında bu temsil ve ağırlama gideri çok fazla değil mi?” diyerek belediyenin yaşadığı mali kriz döneminde yapılan harcamaya tepki gösterdi.

ARAÇ İHALESİ DE RAPORDA YER ALMIŞTI

Düzce Belediyesi’nin geçtiğimiz yıl ihale şartnamesi dışına çıkarak orta sınıf araçlar yerine üst sınıf araçları kiralanmasının Sayıştay raporunda yer alması da tartışmalara neden olmuştu. Bunun üzerine açıklama yapmak zorunda kalan Düzce Belediyesi, “Sayıştay denetimleri sonucunda, belediyemize hiçbir suç isnat edilmemiş, hiçbir ceza yaptırım talebinde bulunulmamıştır. Yapılan işlem tamamen yasaldır ve ilgili mevzuata uygundur” ifadelerini kullanmıştı.

HABER: Mehmet GÜNESEN