İl özel idareleri, belediyeler ve bunlara bağlı kuruluşlar ile mahalli idare birlikleri ve döner sermayeli kuruluşlara memur personel alımı ile ilgili yönetmelikte değişiklik yapıldı. Buna göre; mahalli idareler, atama yapmak istedikleri kadro ve sayıları için İçişleri Bakanlığı'ndan izin alacak.

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Mahalli İdarelere İlk Defa Atanacaklara Dair Sınav ve Atama Yönetmeliği, Belediye Zabıta ve Belediye İtfaiye Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelikler Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre; belediyelere zabıta memuru ve itfaiye eri; il özel idareleri, belediyeler ve bunlara bağlı kuruluşlar ile mahalli idare birlikleri ve döner sermayeli kuruluşlara memur personel alımları yeni düzenleme kapsamında yapılacak. Bu doğrultuda personel alımıyla ilgili kadro ve sayıları için İçişleri Bakanlığı'ndan izin alacak. 

Sınavla ilgili işlemler konusunda ise idare bünyesinde 5 kişilik sınav komisyonu oluşturulacağı kaydedilirken, alım yapmak isteyen idarenin başvuru yapan adaylarını, KPSS başarı puanına göre en yüksek puanlı adaydan başlayarak sıralayacağı belirtildi.

Haber: C. ÜSTÜNER