Düzce'nin sorunları hakkında farklı bakanlıklara çok sayıda soru önergesi vermesi ile tanınan CHP Bursa milletvekili Kemal Demirel, ajandasına aldığı Kurugöl'e 4 Kilometre mesafede bulunan Çöp Depolama alanı'nda incelemelerde bulunmak üzere Düzce'ye geldi.

Ziyareti sırasında CHP İl Merkezi'nde bir açıklama yapan Demirel, Düzce'de CHP milletvekili seçilemediğini, ancak kendisinin iki dönemdir mecliste verdiği soru önergeleri ile Düzce'nin sesini duyurmayı amaç edindiğini söyledi. Verilen cevapların bazılarının kendisini üzdüğünü belirten Demirel, Turizm Bakanlığı'nın 2008 yılı için yatırım pr ojesi bulunmadığı ile ilgili cevabını örnek gösterdi.

Yerel basının ilan almasına engel olması beklenen Kamu İhale Yasası'nı da eleştiren Demirel, yerel basının demokrasinin en önemli unsurlarından biri olduğunu da dile getirdi.

Demirel, partide gerçekleştirdiği görüşmelerin ardından çöp depolama alanı ile ilgili sıkıntıları yerinde görmek için CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan ve Parti Yöneticileri ile Kurugöl Etlik Mevkiine geçti. Burada kendisini karşılayan vatandaşlar ile bir süre görüştükten sonra yaptığı açıklamada, çöp depolama alanı ile ilgili soruna dikkatini CHP Düzce İl Başkanı Zekeriya Tozan'ın çektiğini, kendisinin de bu alanın seçilmesi ile ilgili olarak Başbakan'a yönelik olarak soru önergesi verdiğini, bu önergede doğanın ortasındaki bu yerin hangi kriterlere dayanarak seçildiğini sorduğunu söyledi.

Etlik Mevkiinde doğaya verilen zararın ve buraya çöp depolama alanı yapılmasının kabul edilemeyeceğini savunan Demirel, çok daha uygun yerlerin bulunabileceğini söyledi. Demirel ayrıca buraya yapılacak bir depolama alanının suyunun Melen'e karışması ihtimalinin göz ardı edilmemesi gerektiğini de ifade etti.

Demirel bir soru üzerine Düzce'ye ikinci gelişi olduğunu, ilk ziyaretini depremden önce kendisi parti meclisi üyesi iken Kaynaşlı'ya gerçekleştirdiğini, iki dönem boyunca Düzce için yaklaşık 50 soru önergesi verdiğini söyledi.