Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de etkisini arttıran yeni tip koronavirüsle mücadele devam ediyor. Bu kapsamda geçtiğimiz hafta itibariyle alınan yeni tedbir ve kısıtlamaların ilk değerlendirme toplantısı yapıldı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu başkanlığında gerçekleştirilen Koronavirüs Tedbirleri Değerlendirme Toplantısı’na 81 ilin valileri katılım sağladı.

Düzce Valisi Cevdet Atay’ın da hazır bulunduğu toplantıda sokağa çıkma kısıtlamaları, uygulamaya konulan yeni tedbirler ve denetimlerin ele alındı. Vali Atay, Bakan Soylu’ya koronavirüsle mücadele kapsamında Düzce’de gelinen son durumla ilgili bilgi verdi.

“SEFER SAYISINI ARTTIRIN”

Bakan Soylu, toplu ulaşım araçlarında hafta içi yaşanan yoğunluğun azaltılması amacıyla belediyelerin ihtiyaç duyulan güzergahlarda araç ve sefer sayılarını artırmasının sağlanmasını ve toplu ulaşım araçlarındaki denetimlere ağırlık verilmesini istedi.

TOPLU ETKİNLİKLERE TAVİZ YOK

Evlerde salgın riskini artırabilecek gün, doğum günü, mevlit ve taziye gibi toplu etkinliklere müsaade edilmemesi yönünde uyarılarda bulunan Soylu, valiler ve kaymakamlar tarafından vatandaşlara ev ortamında yapılan etkinliklerin virüs bulaş riskini artırdığına yönelik sık sık hatırlatma yapılması, bununla ilgili başta sosyal ve yerel medya imkanlarının sonuna kadar kullanılması talimatını verdi.

DENETİMLERDE TAVİZ YOK

Soylu, vatandaşların kalabalık halde bulundukları otogar, pazar yeri, alışveriş yerleri, toplu ulaşım araçları, park ve bahçeler, ana cadde ve bulvar gibi yerlerde denetimlerin tavizsiz yapılmasını istedi.

(ÖNCÜ HABER MERKEZİ / AA)