Düzce İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, Düzce Valisi Cevdet Atay başkanlığında Düzce Valiliği Toplantı Salonunda koronavirüsle mücadele kapsamında alınacak yılbaşı önlemlerini görüşmek üzere olağanüstü olarak toplandı.

Toplantı sonrası yapılan açıklamada sosyal izolasyonun teminine yönelik pek çok tedbirin uygulandığı bir ortamda; turistik faaliyetler kapsamında geçici bir süreyle ülkemizde bulunan ve bu nedenle sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulan yabancı turistlerin eylemlerinin de salgının yayılımının düşürülmesinde yakalanan başarıyı gölgelememesi ve salgınla mücadelede zafiyet algısına neden olmaması açısından oldukça önem arz ettiği vurgulandı.

MEYDAN, CADDE VE BULVARLARA GİRİŞLER SINIRLANDIRILACAK

Bu çerçevede 31 Aralık 2020 Perşembe günü saat 21.00’den 1 Ocak 2021 Cuma günü saat 10.00’a kadar Düzce il ve ilçe merkezlerinde simgesel özellikleri bulunan, şehirle özdeşleşen veya kutlama/toplanma alanı olarak bilinen cadde, bulvar veya meydanlara yabancı turistler de dahil olmak üzere tüm girişlerin sınırlandırılması kararı alındı.

Sınırlama getirilen süre boyunca bu yerlere kişilerin girişler engellenecek fiziki güvenlik tedbirleri alınacak. Cadde, bulvar veya meydanlarda sınırlama getirilen süre boyunca yabancı turistler de dahil olmak üzere kimsenin bir araya gelebilecekleri etkinliklere kesinlikle müsaade edilmeyecek

KISITLAMAYA CUMA İSTİSNASI

Valilikten yapılan açıklamada ayrıca 31 Aralık 2020 Perşembe günü saat 21.00’de başlayıp 4 Ocak 2021 Pazartesi günü saat 05.00’te sona erecek olan sokağa çıkma kısıtlamasına denk gelen Cuma namazı için de istisna koyulduğu açıklandı. Cuma namazına gitmek isteyen vatandaşlar, araç kullanmamak kaydıyla ikametlerine en yakın camiye giderek ibadetlerini yerine getirebilecek.

Alınan kararlara uymayan vatandaşlara Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 282. maddesi gereğince 3.150,00 TL, Kabahatler Kanunu’nun 32. maddesi gereğince 392,00 TL, idari para cezası uygulanacak.

20 yaş ve altı ile 65 yaş ve üstü olan ve sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal eden, maske kullanım kurallarına veya sigara içme yasağına aykırı hareket eden vatandaşlara ise Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 282. maddesi uyarınca kolluk kuvvetlerince 900 TL idari para cezası uygulanmasına devam edilecek.