Akçakoca, tarihinde görüşmemiş bir iç çekişmeye sahne oluyor. Aykırı uygulamaların mimarı MHP’li Okan Yanmaz, partisine ve ittifak ortağı AK Parti’ye verdiği zararı şimdi de araya fitne sokarak körüklüyor.

Çektiği video köylüsü Okan Yanmaz yüzünden başına dert oldu

Hakkında devlet malını usulsüz kullanmaktan soruşturma başlatılan Özel İdaresi’nde işçi statüsünde çalışan ve aynı zamanda Kalkın Köyü Muhtarı olan Hüseyin Delihasanoğlu’nun kaydettiği bir video, köylüsü Okan Yanmaz yüzünden başına dert oldu.

Mesai saatinde özel idare aracıyla Sarıoğlu’nun inşaatına gitti

Şahsi işlerde kullanmaması gereken özel idare aracıyla mesai saati sırasında AK Parti İlçe Başkanı Esvet Sarıoğlu’nun yapımını üstlendiği inşaatın önüne giden Muhtar Delihasanoğlu, burada Sarıoğlu’nu hedef alan sözler sarf etti. Bu videoyu bir anlık kızgınlıkla sosyal medya hesabından yayınlayan ancak haksız yere eleştirdiği için kısa sürede kaldıran Muhtar Delihasanoğlu, Akçakocalı bir gazetecinin videosunu haber yapmasıyla şok oldu. Uzun süre önce kaydedip sildiği videoyu o dönem kimse haberleştirmemiş iken şimdi neden bu videonun gündeme geldiğini düşünen Muhtar’ın aklına gelen başına geldi.

İşte olayın perde arkası

Tepki videosunu gören az sayıdaki kişiden biri olan Başkan Okan Yanmaz, köyünün Muhtar Delihasanoğlu’nu arayarak, ‘O videoyu bana gönder’ dedi. Muhtar, yakın arkadaşı olan Başkan Yanmaz’dan ‘Yayınlamama’ sözü alarak kaydettiği videoyu gönderdi. Ancak basında AK Parti İlçe Başkanı Esvet Sarıoğlu’nun usulsüz bir iş yapıyormuş gibi haber ve kendi videosu yayınlanan muhtar, güvendiği dağlara kar yağdığını anladı. Başkan Yanmaz’ın kimseye göndermeyeceğini düşündüğü videoyu artık tüm Düzce görmüştü.

Videoda ne diyor?

Videonun içeriğinde ise AK Parti Akçakoca İlçe Başkanı Esvet Sarıoğlu ile MHP İlçe Başkanı Mustafa Özensel’e ait şirketlerin İl Özel İdaresi’nin araçları ile kendi inşaat sahalarına dolgu malzemesi taşıdığını iddia eden Kalkın Köyü Muhtarı Hüseyin Delihasanoğlu, “Bizim köy yollarımız darmadağın” diyerek tepki gösteriyor.

Hakkında soruşturma olan muhtar hatasından geri döndü ama…

İlgili kanunlar gereği tüm vatandaşların belli ücret karşılığında belediye ve özel idare araçlarını kiralayabildiği bilinirken, bu durumu usulsüzmüş gibi lanse etmeye çalışan Muhtar Delihasanoğlu’nun hakkında devletin kendi köyü için verdiği malzemeleri farklı amaçlarla kullandığı gerekçesiyle soruşturma açıldığı öğrenildi. Hal böyle iken AK Parti ve MHP ilçe başkanlarını haksız yere hedef tahtasına koymasının yanlışlığını fark eden muhtar, videoyu hemen kaldırsa da belediyedeki her yaptığı işlem olay olan ve ittifak ruhunu sık sık çatırdatan köylüsü Okan Yanmaz’ın başını yakacağı aklına gelmedi.

Muhtar muhataplardan özür diledi

Söz konusu videonun haber olmasının ardından bizzat muhatapları ile görüşerek özür dileyen muhtar, ‘Hiçbir şekilde kullanmayacağım’ diyen Yanmaz’a videoyu gönderdiği için duyduğu pişmanlığı dile getirdi.

Bardağı taşıran son damla oldu

Son dönemde mecliste ittifak ortağı AK Partili üyelere yönelik saldırgan tutumları, imardaki tepki çeken uygulamaları ve kaçak yapılara göz yumması ile tepkilerin odağına yerleşen Okan Yanmaz’ın, kendi ilçe başkanını da halk nezdinde küçük düşürmeye kalması bardağı taşıran son damla oldu. Henüz AK Parti ile olan gerginlikler tam anlamıyla yumuşamış iken Akçakoca’yı kötü yönetmekle itham edilen Başkan Okan Yanmaz’ın böyle çirkin bir yönteme başvurarak hedef şaşırtmaya kalkmasının partilerin genel merkezlerinde nasıl bir deprem ortaya çıkartacağını ise zaman gösterecek.  

Valilik ve kaymakamlık o personel için harekete geçti

Öte yandan tüm bu gelişmeler üzerine valilik ve kaymakamlık konuya el attı. Özel İdaresi’nde işçi olarak çalışan Muhtar Hüseyin Delihasanoğlu’nun mesai saati içerisinde özel idare aracıyla AK Parti İlçe Başkanı Esvet Sarıoğlu’nun inşaat sahasına gidip çekim yapması olayına ilişkin Düzce Valiliği’nden yapılan açıklamada, Vali Cevdet Atay’ın konuyu yakinen takip ettiği vurgulandı.

Ayrıca Akçakoca Kaymakamlığı da “Basında çıkan Özel İdare ve Köylere Hizmet Götürme Birliği araçları ile ilgili haberlerde geçen olay ve personel hakkında inceleme ve soruşturma başlatılmıştır.” bilgilendirmesi yaptı.