Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Düzce Belediyesi'nin bayram boyunca neden ücretsiz toplu ulaşım hizmeti vermediği konusunda Öncü Haber'e özel açıklamada bulundu.

Bilindiği gibi Düzce Belediyesi, resmi gazetede yayımlanan belediyelerce yürütülen toplu taşıma hizmetlerinin ücretsiz olmasına ilişkin Cumhurbaşkanı kararına rağmen bayram boyunca vatandaştan otobüs ücreti almaya devam etti. Bu duruma tepki gösteren Düzceliler, "Düzce Belediyesi neden bu kararı uygulamıyor?" diye veryansın etmişti.

Başkan Özlü, konu hakkında yaptığı bilgilendirmede, ücretsiz taşımanın belediyelerin insiyatifine bırakıldığını aktardı.

Özlü, şunları kaydetti: "Cumhurbaşkanı kararı belediyeleri 4736 sayılı kanunun (Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Ürettikleri Mal ve Hizmet Tarifeleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun) 1. maddesinin 1. fıkrasında yer alan "ücretsiz hizmet verilemez" hükmünden muaf tutuyor. Yani belediyeleri ücretsiz taşıma yapma konusunda "serbest bırakıyor". Belediyelere "bayramda ücretsiz taşıyın talimatı" vermiyor. Bu bakımdan Cumhurbaşkanı kararına aykırı bir durum yok." 

HABER: C. ÜSTÜNER