Düzce Belediye Meclisi Toplantıları hararetli başladı. Temmuz ayı ilk birleşiminde söz alan İYİ Parti Düzce Belediye Meclisi Grup Başkanı Ender Çakar, Başkan Özlü’nün meclis toplantılarına katılmamasından bitmeyen projelere, Erdoğan’ın talimatına rağmen bazı ihalelerin şeffaf yapılmamasından halka hizmet noktasında gördüğü eksikliklere kadar birçok konuda belediye yönetimini eleştirdi. Çakar’ın ağırlıklı olarak AK Partili belediye başkanları ile yaptığı son toplantıda Erdoğan’ın yaptığı uyarılara tek tek parmak basması dikkat çekti.

AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 23 Haziran 2021’de yaptığı konuşmada AK Partili belediye başkanlarına talimatlar verdiğini anımsatan İYİ Partili Ender Çakar, sözlerine şöyle devam etti:

“Mecliste sadece kim yok; Faruk Özlü”

“Sayın Erdoğan, ‘Yüksünerek yapılan işlerin hiç kimseye faydası olmaz. AK Partili belediye başkanı her zaman ulaşılabilir olmalı. Sokaktan, çarşıdan, pazardan ayağını asla kesmemelidir.” diyor. Sayın Faruk Özlü daha belediye meclis toplantılarına katılmıyor, bırakın sokaktaki vatandaşla hemhal olmayı. Belediyenin logosu değiştiriliyor, logonun meclis oylaması yapılacak, AK Parti milletvekili, il başkanı mecliste, sadece kim yok mecliste Faruk Özlü yok.

Sizlere 2 yıldır diyoruz ki projeleri masa başında hazırlıyorsunuz, üç boyutlu görseller ile sosyal medyada basında paylaşıyorsunuz ama ortada hayata geçen bir şey yok. Biz böyle konuşunca partiliniz, meclis üyeleriniz, trolleriniz saldırıyor bize.”

“Biz defalarca uyardık şimdi Cumhurbaşkanımız sizi uyarıyor”

Düzce Belediyesi’nin hizmetten çok sosyal medya üzerinden halkın gözünü boyamaya çalıştığını savunan Çakar, sözlerinin devamında bitmeyen projeleri sıralayarak eleştirilerine şöyle devam etti:

“Bakın AK Parti Genel Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ‘’Emek vermeden, icraat yapmadan, eser üretmeden sadece sosyal medya mecralarıyla vatandaşın kalbine girilemeyeceği son dönemde çok açık ortaya çıkmıştır. Sosyal medya belediyeciliği, hizmet belediyeciliğinin yerini almaz, alamaz.” Bu uyarılara dikkat edin, bu uyarıları bizler defalarca yaptık ama şimdi Cumhurbaşkanımız sizleri uyarıyor.

Bitmeyen projeleri tek tek saydı

2020 Aralık ayında başlayacak Kervan Kavşağı projesi hala başlamadı.

Mayıs ayında hizmete girecek Millet Bahçesi hala şantiye olarak devam ediyor.

Muncurlu Park Gölet’e projeler açıkladınız, şimdi yatırımcı aranıyor diye açıklama yapıyorsunuz.

Kurugöl için çarşaf çarşaf reklamlar yaptırdınız ortada hiçbir şey yok.

Asar Deresi görselleri çarşaf çarşaf yayınlandı dere hala bildiğimiz dere.

Düzce Kasrını tadilat yaparken yıktınız, yenisini bitiremeden onu da tadilata soktunuz.

Stad 15 bin kişiden 8 bin 81 kişiye düştü o da hala ortada yok.

“Düzce’de üretilen bir bisikleti İzmir’den gelip Düzceliler’e kiralayacaksınız”

“Liyakatla ilgili pek çok konuşma yaptık bu meclis salonunda.” Diyen Çakar, son olarak şöyle konuştu: “Birilerine seçim döneminde verilen sözlerle belediyeye personeller aldınız, başka kurumlardan belediyeciliğin b sini bilmeyen kişileri getirdiniz. Birilerini müdür birilerini başkan yardımcısı yaptınız. Biz bunların bu mecliste anlattık ve siz şiddetle tepki gösterdiniz. Bakın Sayın Erdoğan ne diyor size “Bizim siyasetteki varlık gayemiz, birilerine imtiyaz sağlamak, birilerine menfaat devşirmek, birilerini makam mevkii sahibi kılmak değildir. Bizim öncelikli vazifemiz halkımıza, ülkemize, insanımıza hizmet vermektir.”

2019 denetleme komisyonun raporlarına, ihaleleri açık ihale yolu ile yapın diye yazdık. 2020 denetleme komisyonu raporuna da aynı şeyi yazdık. 2019’dan 2020’nin sonuna kadar değişen hiçbir şey yok. Hala ihaleler 21b’den yapılıyor, hala doğrudan temin ile alımlar en üst seviyede. Bakın Cumhurbaşkanımız ve sizin genel başkanınız ne diyor, “İhaleleri mutlaka şeffaf bir şekilde gerçekleştirin, hatta tüm ihaleleri canlı yayınlayın.”

Siz en son kiralık bisiklet ve elektrikli schooter ihalesinde bile Cumhurbaşkanımızın söylediklerini yerle yeksan ettiniz. Bisiklet kisvesi altında 7 tane büfeyi üç otuz paralara verdiniz. Üstelik Düzce’de üretilen bir bisikleti İzmir’den gelip Düzceliler’e kiralayacaksınız.”