İddiaya göre, Sakarya’da ikamet eden Mustafa Özdemir isimli yaşlı bir vatandaşın oğlu ve gelini boşandı. Gelininin üzerine geçirdiği araba ve ev, boşanmanın ardından gelinine kaldı.

Bu nedenle hukuk mücadelesi başlatan Mustafa Özdemir, dava sürecinde Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı Osman Köse ile görüşmek istedi. Başsavcı Osman Köse’nin yoğun programı nedeniyle Özdemir’in bu talebi kabul edilmedi.

Bu duruma sinirlenen Mustafa Özdemir, Sakarya Adalet Sarayı’nın önünden Ankara’ya doğru yürüyüşe geçti. Bugün öğle saatlerinde Düzce’ye ulaşan Özdemir, Öncü Haber mikrofonuna yaptığı açıklamada, adalet aradığını ve amacının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a duyurmak olduğunu söyledi.  

“Cumhurbaşkanımızla görüşmeden asla dönmem”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile görüşmek için her şeyi göze aldığını söyleyen Özdemir, “ Çok bunaldım, kendimi kaybettim. Sakarya Cumhuriyet Baş Savcımıza özellikle rica ettim. Randevu talep ettim. Bir gün sonra bana döndüler. Savcı Beyin çok işi olduğundan dolayı randevumu kabul etmediğini bildirdi. Sakarya valimize müracaat ettim. Yürüme kararı aldım. Ayın 18’i saat 10.00’dan beri Sakarya Adliyesinden Düzce’ye kadar geldim. Buradan sonra Ankara’ya gidiyorum. Cumhurbaşkanımla görüşeceğim. Onlarla görüşmeden asla dönmem. Aile içi sorunumu aşamadım. Yardım talep ediyorum. Cumhurbaşkanımla görüşemezsem orada kamp kuracağım. Zorla alırlarsa Hakka yürüyeceğim. Ankara’da işimi çözemezsem Allah’ın huzuruna gideceğim.  Siyasi makamlardan yüksek mevkideki kişiler bana destek vermeye çalıştılar. Ben Sakarya Karasu’da Ak Partinin kayıtlı üyesiyim. Bu sorun benim sorunum hiçbir siyasi partiyi arkama takmadım takmam da. Bu benim şahsi yürüyüşümdür. Herkesin bilgisi olsun” dedi.