Düzce’de Cumhuriyet’in 93.yılı sebebiyle kutlama töreni düzenlendi. Düzce Valisi Zülkif Dağlı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Düzce Valiliğinde düzenlenen törende tebrikleri kabul etti. Valilik kabul salonunda yapılan törende Düzce Valisi Zülkif Dağlı, Vali Yardımcıları, Belediye Başkanı Mehmet Keleş, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Baro Başkanı Azade Ay, kurum müdürleri ve personelleri ile siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri yer aldı.

Vali Dağlı, bayram tebriklerini kabul etmesinin ardından Resmi Geçit Töreni için İstanbul Caddesine geçerek törene katılanları selamladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla burada başlayan programda Dağlı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolasıyla bir konuşma yaptı.


“Yüce Türk Milleti, Fetö’cü hainlere dersini verdi”
Dağlı, 2023 vizyonu hedefine odaklanarak Türkiye’yi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri haline getirme hedefinden asla taviz verilmeyeceği belirterek şunları dile getirdi:
“Bu aziz millet Türkiye’yi, Türkiye’nin geleceğini, ay-yıldızlı bayrağı namertlere çiğnetmedi. İstiklal mücadelesini yöneten gazi Meclis’imize hainlerin girmesine izin vermedi. Hepimizin yakından müşahede ettiği gibi; 15 Temmuz gecesi çok çetin bir imtihandan geçtik. Milletimiz sayesinde Türkiye uçurumun kenarından döndü. Ülkemiz Milli iradeye yönelik, çok büyük bir ihanet girişimi ile karşı karşıya kaldı. Yüce Türk Milleti demokrasiyi hedef alan bu hain kalkışmaya karşı canla başla canı pahasına mücadele ederek Fetö’cü hainlere dersini verdi. Bu mücadelede şehadet mertebesine ulaşan 241 şehidimize Allahtan rahmet;  gazi ve yakınlarına sabırlar diliyorum. 15 Temmuz'da Darbe girişimine karşı tüm farklılıklarımızı bir kenara bırakarak, her görüşten insanımız erkeğiyle, kadınıyla, çocuğuyla, yaşlısıyla mücadele ettik. Dünyaya millet olduğumuzu tekrar gösterdik.”


“FETÖ, PKK ve DAEŞ 100 yıl önce emellerini gerçekleştiremeyenlerin uzantılarıdır”
15 Temmuz’un ülkesine ihanet eden silahlı güç eliyle işgal girişimi olduğunu kaydeden Dağlı şöyle devam etti:
“Ancak milletimize kastedenler sadece bunlar değildir. FETÖ, PKK ve DAEŞ 100 yıl önce emellerini gerçekleştiremeyenlerin uzantılarıdır. Bugün birliğimizi, kardeşliğimizi çekemeyen şer güçler, Çirkin senaryolarından, kirli oyunlarından geri durmayacaklardır. Bu oyunlara karşı uyanık olmak, birliğimizi ve beraberliğimizi güçlendirmek, kardeşlik duygularımızı pekiştirmek, ortak varlığımız olan Cumhuriyetimize sahip çıkmak, ülkemizi ve milletimizi daha müreffeh yarınlara taşımak için azim ve kararlılıkla çalışmak hepimizin en önemli vazifesidir.”

Dağlı konuşmasının ardından Cumhuriyet Bayramı dolasıyla düzenlenen kompozisyon ve şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerini takdim etti. Anıtpark'taki tören, Belediye bandosu eşliğinde, Bayrak ve Flamalar, Askeri Birlikler, Muharip Gaziler, Okullar ve motorize birliklerin tören geçidi ile sona erdi.