Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 86.yıl dönümü düzenlenen törenlerle büyük coşku içinde kutlandı. İlk tören valilik makamında Vali Bülent Kılınç, Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Turan Yazıcı, Belediye Başkanı İsmail Bayram, Düzce Milletvekilleri Metin Kaşıkoğlu ve Celal Erbay tarafından tüm resmi ve özel kurumların temsilcilerinin katılımıyla yapıldı.

Valilikte yapılan kutlamanın ardından protokol ün tamamı ikinci törenin yapılacağı spor salonuna geçtiler. Bilindiği gibi kutlamaların şehir stadında yapılması planlanmıştı ancak hava muhalefeti nedeniyle kutlama töreni spor salonunda gerçekleştirildi. törende vali bülent kılınç garnizon konumatanı kıdemli albay turan yazı ve belediye başkanı ismail bayram vatandaşların öğrenciler ve öğretmenleri ile tüm katılımcıların cumhuriyet bayramlarını kutladılar.

Tören belediye bandosu eşliğinde bir dakikalık saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı. Törende bir konuşma yapan düzce valisi bülent kılınç 86.yıldönümünde cumhuriyetimizin kuruluşunu ve cumhuriyet bayramını büyük bir coşku ve heycanla kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Atatürkün 19 mayıs 1919 da samsuna çıkarak başlatığı bağımsızlık mücadelesi onun önderliğinde büyük bir inanç ve kararlılıkla yürütülmüş.bütün yokluklara ve zorluklara rağmen dünyada eşine ender rastlanan bir zafer kazanılmıştır diyerek sözlerine şöyle devam etti.
vali bülent kılınç konuşmasına türk milleti kavramı türkiyeye gönül veren.gönül bağı ile bağlanan batılısıyla doğulısuyla güneylısiyle kuzeylısiyle herkesi kapsamaktadır.türkiye cumhuriyeti köklü büyük ve güçlü bir devlettir diyerek devam etti.

Cumhuriyetin kuruluşunun 86.yıldönümü nedeniyle düzenlenen şiir yarışmalarında dereceye giren öğrenciler şiirlerini okudular ve büşük alkış aldılar. Kutlama programı kız meslek lisesi öğrencilerinin hazırladığı halk dansları ve uzunmustafa ilköğertim okulu öğrencilerinin hazırladığı antep yöresi gösterileriyle devam etti.

Yıl içinde düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrenciler eçeşitle hediyeler takdim edildi başarılı öğrencilerin ödüllerini vali bülent kılınç. Düzce milletvektilleri celal erbay Ve metin kaşıkoğlu garnizon komutanı kıdemli albay turan yazıcı ve belediye başkanı ismail bayram tarafından verildi.

Ödül töreniyle birlikte spor salonunda düzenlenen kutlama programı sona erdi.