Organize sanayi bölgelerine arıtma tesisi yapılması planı rafa kalkınca bu kezde bölgedeki atıkların kanalizasyon hattı ile Düzce arıtmasına bağlanması gündeme gelmişti.

Konu ile ilgili çalışmalar başladı. Osb'den yola çıkan ekipler ikişer metrelik büzleri birbiri peşi sıra ekleyerek arıtmaya doğru yol almaya başladılar. Kimi yerde yolları kazdılar, kimi yerde de yeni küçük köprüler yaparak hatlarını köprülerin altından geçirdiler.

Kızılcık köyü içinde de yeni ve küçük bir köprü yapıldı. Köprünün OSB'ye ait olduğunu belgelemek içinde yan kenarlara kocaman O.S.B harfları beton kurumadan kazındı. Köprünün altından da kanalizasyonun 2 metrelik büzleri birbirine eklenerek geçirildi. Ancak büzlerin birbirine eklemelerinde sorunlar oluştu,büzlerin ek yerlerinden henüz faaliyete geçmeyen kanalizasyon hattından renki simsiyah,kokusu ise felaket sular aklaya başladı.Akan sularda kızılcık köyünün içinden geçen dereyi hem kokuttu,hemde çevresini kirletmeye başladı.

Osb ile Arıtmanın bağlantısı henüz bitirilmedi.Çalışmalar sürüyor.. hattın döşemesinin yada büzlerin birbirine doğru dürüst bağlanmamasını, bu köprüde resmen görüyoruz.ya gözükmeyen yerlerdeki kaçakları belkide toprağa akan kanalizasyonu kimler tespit ediyor. Ve herşeyde havzanın sahibi olduğunu öne süren İski bu çalışmanın neresinde yer alıyor.