Düzce’de 160’ın üzerine çıkan koronavirüs hastası sayısına her geçen gün yenileri eklenmeye devam ediyor. Özellikle sanayi ve gıda üretim yerleri gibi insan sirkülasyonunun yoğun olduğu alanlarda koronavirüse rastlanması tedirginliği katlıyor.

Düzce’de Örma Tekstil’de bazı işçilerde virüse rastlanması hem çalışan diğer işçileri hem de ailelerini endişeye sevk ederken, benzer bir durum Düzce’nin köklü ve tanınmış süt ürünleri işletmesinde de baş gösterdi. Hamidiye Mahallesi’nde bulunan Nefis Süt ve Süt Ürünleri Üretim Tesisleri’nde çalışan bir kişinin koronavirüs testi pozitif çıktı. Bu durum aynı zamanda satış da yapılan söz konusu işletmeye yakın tarihte gelenleri tedirgin etti. Gelen ihbar üzerine harekete geçen Öncü Haber ekibi, söz konusu işletmedeki bir çalışana virüs bulaştığı bilgisinin doğruluğunu teyit ettirdi.

Şiddetli baş ağrısı şikayetiyle Düzce Atatürk Devlet Hastanesi’ne başvuran işçinin koronavirüs semptomları göstermesi üzerine test yapıldı. Test sonucunda virüs bulaştığı tespit edilen işçi hastanede karantinaya alındı. İşçinin tedavisi sürerken, test yapılan firmadaki diğer işçilerin sonuçları negatif geldi.

Öncü Haber’e açıklamada bulunan firma yetkilileri, Ankara’da bir yakınının cenazesine katılan çalışanın döndükten bir süre sonra rahatsızlandığını ve hastaneye başvurduğunu belirtti. Tüm çalışanlara düzenli olarak test yapıldığını ifade eden yetkililer, gıda üretimi yapılmasında dolayı hijyenin salgın öncesi de salgından sonra da her zaman işletme için önem taşıdığı vurgulandı.

Her gün dezenfekte işleminden geçirildiği bilgisi verilen üretim tesislerinde 2’si dağıtımda, 6’sı üretimde olmak üzere toplam 8 personelin çalıştığı öğrenildi.