Şehir merkezinde özellikle gençlerin buluşma noktası haline gelen Spor Sokak ile Gaziantep Caddesi düzensizlik içinde. Atık çöpler sökülen taşlar esnafların gelişi güzel çıkartıkları tezgahlar nedeniyle geçmişinden eser kalmamış durumda. Yıllar yılı hiç bir düzenleme yaplmadığı için insanların girmeye adeta çekindiği Gaziantep Caddesi ile Spor Sokak yeniden geçmişinemi dönüyor. Önce Spor Sokak Düzce'de Ruhi Kurnaz döneminde ilk kazma vurulan yer oldu. Önce trafik akışına kapatıldı. Alt yapısı ve üst yapısıyla Düzce'nin cezibe merkezi haline getirildi.
Şehir merkezine gelen hemen herkes mutlaka Spor Sokağa girip dolaşmak istiyor ancak Sokak özellikle gençlerin buluşma noktası haline geldi.
Spor Sokağın devamı olan Gaziantep Caddeside geçtiğimiz yıllarda Spor Sokak gibi ağaçlandırması ışıklandırması ile örnek tertemiz bir sokak haline getirildi. Bu güzellikle gereği gibi kullanılıp korunabildimi.
Hem spor sokakta hemde Antep Caddesinden bazı esnaflar son günlerde televizyonumuzu arayıp bu sokaklarda geçmişten eser kalmadı sökülen taşlar yerine konmuyor. Her yer çöplerle dolu, bazı esnaflarda dışarıya tezgah çıkartıyor yayalar geçmekte zorlanıyor.
Şimdi biz konuşursak esnaf komşulardan kırılanlar olur. Bu nedenle sıkıntılarımızın çözülmesini bu sokakların eskisi gibi tertemiz düzenli bir hale gelmesini istiyoruz. Bunun için Belediye'miz esnafları dolaşıp dışarıya çöp atmamaları ve vatandaşların geçecekleri yolları kendi işyeri gibi kullanmamaları için uyarmalarını bekliyoruz dediler.
Benzer şikayetler vatandaşlardanda sık sık geliyordu ancak bu kez hem esnaf hemde vatandaşlar dertli.
Çözüm esnaflarla Belediye'nin yapacağı ortak bir çalışma sonucunda Spor Sokak ile Gaziantep caddesinin eski düzenli ve güvenli günlerine dönmesine katkı sağlamalarına bağlı bunu yapmak hiçde zor değil geniş ve düzenli bir sokak müşterilerin daha çok ilgisini çeker esnaflar daha çok iş yapar.