"Halep'e Yol Açın" kampanyası kapsamında toplanan yardımları ulaştırmak için İstanbul'dan Cilvegözü Sınır Kapısı'na gitmek üzere yola çıkan yaklaşık bin araçlık konvoy bugün D-100 Karayolu Gümüşova mevkiinde İHH temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş tarafından karşılandı. Aralarında tırların da bulunduğu uzun konvoyun bir kısmı duraklama yapmadan TEM Otoyolu istikametinden Bolu'ya doğru ilerlerken bazı araçlar ise Düzce şehir merkezine giriş yaptı.

Valilik önünde karşılama

Düzce Valiliği önüne gelen araçları Düzce Valisi Zülkif Dağlı, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz, İl Jandarma Komutanı Albay Yılmaz Özdemir karşıladı. Burada yetkililerden bilgi alan Vali Dağlı, hayırlı yolculuklar diledi.

"Türkiye'den damar damar büyüyerek Reyhanlı'ya ulaşacak"

Karşılama sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan İHH Genel Başkan Yardımcısı Fatih Yazıcı, konvoyun İstanbul'dan hareket ettiğini hatırlattı. Yazıcı, "'Halep'e Yol Açın' konvoyumuz sadece İstanbul'dan değil Sakarya, Düzce, Ankara'dan Doğu Karadeniz, Akdeniz, Ege Bölgesindeki illerimizden katılımlarla devam ediyor. Bu konvoy Türkiye'den damar damar büyüyerek Reyhanlı'ya ulaşacak. Şuanda 600'den fazla tır hareket halinde." dedi.

"Kardeşlerimize nefes olacak"

Yardım tırlarının Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı'nda bulunan İHH Koordinasyon Merkezi'ne ulaşacağını kaydeden Genel Başkan Yardımcısı Fatih Yazıcı, "Bunun dışında bine yakın araç konvoyumuz var. Tırlarımızı takiben yoldayız. Şunada halepte ateşkesin gereği olarak kardeşlerimizin güvenli bölgeye çıkarılmasını bekliyoruz. Bizde onlara yetişmeye çalışıyoruz. Bu konvoy öncesi ve sonrası ile kardeşlerimize nefes olacak. Konvoyda yardım malzemeleri ve battaniye, çocuk bezleri ve un var." şeklinde konuştu.

Açıklamanın ardından Düzce'ye uğrayan araçlar konvoya katılmak üzere Bolu'ya doğru yola çıktı.