Düzce’de geçtiğimiz yılın en çok tartışılan konularından biri olan Konuralp Belediyesinin hükmi şahsiyetinin ortadan kaldırılarak beldenin Düzce Belediyesi’ne bağlanması süreci yeni bir aşamaya geliyor. İçişleri Bakanlığı’nın  görüş almak için gönderdiği dosya üzerinde inceleme yapan Danıştay’ın, birleşme konusunda  istişari görüşünün  olumlu olduğu duyumları alınıyor.

Düzce Belediye Meclisi tarafından genel altyapı, hizmet ve imar bütünlüğünün sağlanması amacıyla görüşülen ve iki red, iki çekimser oya karşılık oy çokluğuyla kabul edilen Konuralp’in Düzce Belediye Sınırları içine katılması ile ilgili dosya, Düzce Valisi Ercan Topaca’nın görüşü alınarak İçişleri Bakanlığı’na gönderilmiş, oradan Danıştay’a gönderilen dosya, daha sonra  mesafe cetveli ve valilik görüşü eksik olduğu için geri gönderilmişti.

Jet hızıyla eksikleri tamamlanan dosya yeniden Danıştay’a  gönderilirken Danıştay‘ın incelemesini tamamladığı ve olumlu görüş belirterek dosyayı yeniden İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü’ne gönderdiği duyumları alınıyor. Danıştay’ın istişari görüşünün olumlu olması, Konuralp’in geleceği konusundaki yetkinin  yeniden İçişleri Bakanlığı’na geçtiği şeklinde değerlendiriliyor.

Bundan sonraki süreç ise şu şekilde işleyecek: Danıştay’ın istişare görüşünün ardından üçlü kararname ile yani İçişleri Bakanı, Başbakan ve Cumhurbaşkanının imzası ile Konuralp’in Düzce’ye bağlanması kesinleşecek. Ancak Konuralp Belediyesi’nin hükmi şahsiyeti hemen ortadan kalkmayacak. Sadece belirli miktarın üstünde borçlanamayacak ve arsa satışı gibi işlemleri kısıtlanacak olan Konuralp Belediyesi, ilk  genel seçimlerde hükmi şahsiyetini yitirecek. Seçimde Konuralp’te belediye başkanlığı için oylama yapılmayacak ve bağlı mahalleler Düzce’nin mahalleleri haline gelecek.