FETÖ / PDY terör örgütü üyesi oldukları iddia edilen bir grup askerin 15 Temmuz gecesi kalkıştığı darbe girişiminin ayrıntıları belli olmaya başlıyor. Cuma günü öğle saatlerinden itibaren Genelkurmay'a bağlı birimleri ele geçirmeye başlayan darbecilerin, saat 15.22'de kendilerine yakın birliklere 'Sıkıyönetim Direktifi' konulu mesaj gönderdiği ortaya çıktı.

Darbenin gerçekleşmesi halinde tüm ülkede birlikler tarafından işleme konacak olan Yurtta Sulh Cuntası lideri Tuğgeneral Mehmet Partikoç ve Kurmay Albay Cemil Turhan imzalı. 3 sayfa ve 20 maddeden oluşan direktifte sıkıyönetim komutanlarının da atama listesi bulunuyor.

Keleş de görevden alınacaktı

Darbe girişimi başarılı olsaydı  Vali Ali Fidan’a tutuklama emri veren Bolu Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Güneşer, Düzce’nin sıkı yönetim komutanı olacaktı. Yine AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin ve Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş de görevden alınacaktı.

Gül'ün Yaverliğini Yapmıştı

Bolu ve Düzce’de sıkıyönetim komutanı olarak görevlendirilmesi planlanan Bolu Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Güneşer’in  Hakkari’nin Şemdinli ilçesi'de gözaltına alındığını açıkladı. Gözaltında olan Güneşer, 14 Temmuz 2008 tarihinden temmuz 2012'ye kadar dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başyaverliğini yapmıştı. Güneşer, görevini Yarbay Bekir Furkan Özdaban'a devrederek Muhafız Alay Komutanlığı'na atanmıştı.

haber;S.KAŞKIR