15 Temmuz Hain Darbe Girişimi’nin unutulmaması ve unutturulmaması, 15 Temmuz Diriliş ruhunun genç nesillere aktarılabilmesi ve bu konuda toplumsal hafıza oluşturulması amacıyla “Direnişten Dirilişe 15 Temmuz Destanı” konulu program düzenlendi.

15 Temmuz’un canlı şahitleri Gaziler ve Şehit yakınları Düzce Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen programda İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde eğitim gören öğrencilere o gece yaşadıklarını anlattı.



Zaman zaman duygusal anların yaşandığı programa 15 Temmuz Şehidi Erol Olçak'ın eşi ve Abdullah Tayip Olçak’ın annesi Nihal Olçak ve 15 Temmuz şehidi Mehmet Şevkatlioğlu'nun eşi Vahide Şevkatlioğlu, 15 Temmuz Gazisi ve 15 Temmuz Şehit Yakınları ve Gazileri Derneği Sekreteri Safiye Başpınar konuşmacı olarak katıldı.



İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda 15 Temmuz’u anlatan videolar izlendi. 15 Temmuz Diriliş Derneği Başkanı Ömer Tokgöz katılımcılara seslendi.

Düzce Vali Yardımcısı Hasan Ruhi Yaylacı, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz, AK Parti Teşkilat Başkanı Okan Acar ile bazı il yönetim kurulu üyeleri ile öğrencilerin yer aldığı programda konuşan 15 Temmuz Şehidi Erol Olçok’un eşi Nihal Olçok, öğrencilerin sorularını yanıtladı. Öğrenciler için programa katıldığını ifade eden Olçak, kendisi için öğrencilerin ne duymak istediklerinin önemli olduğunu söyledi. Bir öğrencinin ‘Darbe girişiminin ardından hayatınızda ne gibi değişiklikler oldu?’ şeklinde yönelttiği soruya “İçimdeki darbe dışarıda olan darbeden daha büyük oldu” yanıtını verdi.

15 Temmuz şehidi Mehmet Şevkatlioğlu'nun eşi Vahide Şevkatlioğlu, 15 Temmuz Gazisi ve 15 Temmuz Şehit Yakınları ve Gazileri Derneği Sekreteri Safiye Başpınar kara geceye ilişkin yaşadıklarını katılımcılarla paylaştı.

Haber:Y.SEVER