Düzce merkeze bağlı Darıcı Mahallesi Aydınpınar Caddesi üzerinde bugün yol kapatma eylemi vardı. Şehrin göbeğinde bulunmalarına rağmen, doğalgaz, altyapı ve kaldırımlarının olmadığını savunan mahalle sakinleri, yol üzerinde sık sık kazalar yaşandığını belirterek, “Bu yolda çok canımız gitti. Faruk Özlü, seçimden önce mahallemize gelerek, bizlere doğalgaz, altyapı ve kaldırım sözü verdi. Biz kendisini yedirdik, içirdik. Bize oy verin sizin her türlü sorununuzu çözeceğiz.” dedi.

“Biz artık çözüm istiyoruz”

Yerel seçimler öncesi sorunlarla ilgili o dönem aday olan Belediye Başkanı Faruk Özlü ile mahalle olarak mutabakat imzalandığını söyleyen mahalleli, “Ama beyefendi, seçildikten sonra bir daha mahallemize ayak basmadı. Kendisine bir türlü ulaşamadık. Biz artık çözüm istiyoruz.” diye konuştu.

“Kocamı 3 ay önce bu yolda kaybettim”

Darıcı Mahallesi ile Aydınpınar Köyü yolunda kaldırım olmaması nedeniyle eşini 3 ay önce yaşanan trafik kazasında kaybettiğini belirten bir vatandaş, “Ben başkana daha önce bu yolda çok kazalar yaşandığını söyledim. Bizlerin de çocukları var. 3 ay önce ben bu yolda eşimi kaybettim. Yazıktır, günahtır bu halka. Seçim döneminde Faruk Özlü mahallemize gelerek, bütün sorunlarımızı çözeceğine yönelik bize söz verdi. Bizden oy istedi. Biz de verdik. Ben şahsım adıma verdiğim oyun hakkını helal etmiyorum. Sayın Cumhurbaşkanımıza Faruk Özlü’den daha kolay ulaşılıyor. Biz Faruk Özlü’ye seçildikten sonra bir daha ulaşamadık.” diye konuştu.

“Başkan ile mutabakata imzaladık, yine de sözünü tutmadı”

“Başkan ile aramızda mutabakat imzaladık, ama yine de sözünü tutmadı.” diyen bir başka mahalle sakini ise, “Biz Başkan Faruk Özlü’nün bize seçim döneminde verdiği sözleri yerine getirmesini istiyoruz. Bize verdiği sözlerin hiç birini bugüne kadar yerine getirmedi. Bizlere yazık değil mi? İnsanları kandırmak bu kadar mı kolay?” şeklinde konuştu. 

Aydınpınar Caddesi yolunu trafiğe kapattılar

Konuşmaların ardından Aydınpınar Caddesi yolunu trafiğe kapatan öfkeli mahalle sakinleri, Belediye Başkanı Faruk Özlü’nün mahalleye gelmesini istedi. Mahalle sakinlerinin yolu trafiğe kapatmasının ardından, bir araç sürücüsü mahalle sakinlerinin üzerine aracını sürdü. Öfkeli kalabalık, ellerine aldıkları taşları, söz konusu aracın üzerine atmaya çalıştı. Araç sürücüsü olay yerinden hızla kaçarak uzaklaştı.

Polis ekipleri zor ikna etti

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Polis ekipleri, mahalle sakinlerini uzun süren çabaların ardından ikna etmeyi başardı. Yolu tekrar trafiğe açan vatandaşlar, Belediye Başkanı Faruk Özlü’nün mahallelerine gelmesini bekledi. Yaşanan olaylar ile ilgili polis ekipleri Düzce Belediyesi yetkililerine haber verdi. Bunun üzerine Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Celal Kasapoğlu mahalleye geldi.

“Sorunlar çözülmezse yine kapatacağız”

Mahalle sakinleri, altyapı, doğalgaz ve kaldırım sorununun bir hafta içinde çözülmemesi durumunda yeniden yolu trafiğe kapatacaklarını söyledi.