Uyuşturucu kullananların boyutu can sıkmaya devam ediyor.Başbakanlığın uyarısıyla uyuşturucu kullananların mekanı olduğu düşünülerek yıkılmasına karar verilen metruk binalara devlete ait okul binalarının da eklenmesi tehlikenin boytunu gözler önüne seriyor..





Uyuşturucu kullananların bir okul binasını tercih etmeleri, tehlikenin boyutunu gözler önüne seriyor aslında..Bir zamanların eğitim ve öğretim için ter döküldüğü mekanlardan biri olan Darıcı ilkokulunun bu son hali:



Eski İlkokulun camı, çerçevesi, duvarları kapıları harabe halde… Elektrik hatlarından tutun da büyük paralar harcanarak takılmış güzelim çerçeveler, camlar yerlerde...

MİLLİ SERVET YERLERDE

Bugüne kadar bir çok ilim ve bilim adamının yetiştiği bu okulda bulunan eski yazı tahtaları aslında bunun kanıtı..



Tinerciler, bonzai gibi sentetik uyuşturucu olan Bonzai gibi maddeleri kullananların mekanı oluşu, bir eğitim yuvasını nasıl da kullanılamaz hale getirmiş..



Darıcı Mahallesinde bulunan eski Darıcı ilkokul binasının içi de dışı da ürkütücü boyutta.Burayı mekan tutanların önce ateş yakarak ısındıkları sonra da alem yaptıklarını görmek için burayı görmek gerekiyor..İşte böyle bir mekanı üzülerek ama biraz da düşündürerek sizin için görüntüledik...



Darıcı eski ilkokulunun etrafı gençler için uygun bir mekan haline getirilmiş..Bir yanında yeşile bezenmiş yeşil saha, bir yanında uygun spor alanı haline getirilmiş spor aletleriyle donatılmış güzelim bir alan..



Etrafı güzel olan bu eski okulun içi de dışıda harebe ve metruk halde.. Bu eski okulda burayı mekan tutan uyuşturucu müptelası olmuş geleceğin nesli de kurtarılmayı ve sahip çıkıacak anı bekliyor.

Haber; E.TAYHAN