Emekli aylıklarının tüm emekliler için eşitlenmesini içeren çalışma, ile çalışma ve prim ödeme koşullarını eşit düzeyde gerçekleştiren kişiler arasındaki aylık farklılığının giderilmesi üzerinde duruluyor.
SGK`nın yapacağı çalışma gerekçesi ve maliyetiyle Bakan Ömer Dinçer`e sunulacak. Çalışmaya nihai şeklin verilmesiyle konu Bakanlar Kurulu gündemine getirilecek. Türkiye İşçi Emekliler Derneği(TİED), Genel Eğitim ve Teşkilatlanma Sekreteri Enver Ağcakale, 17 yıldır beklenen intibak yasasının bir an önce çıkarılarak emeklilerin mağduriyetinin giderilmesini istedi. İntibakları yapılmadığı için 2000 öncesi emeklilerin aylıklarının bugünkü aylıklara göre son derece düşük kaldığını vurgulayan Ağcakale, şunları söyledi: "7 bin 239 gün tavan prim ödeyip 25 yıl çalıştıktan sonra 1996`da emekli oldum ve halen 779 lira aylık alıyorum. Aynı çalışma ve prim ödeme koşullarıyla bugün emekli olsam bin 695 lira aylık alacağımı öğrenince şoke oldum. Bu büyük haksızlık. Bu haksızlığın giderilmesini Bakan Dinçer"den bekliyorum` dedi.
Memur-Bağ-Kur Emeklileri Derneği(İMBED) Başkanı Hamdi Öz de, refah payının ödenmesini sağlayacak ve emekliler arasındaki maaş farkını ortadan kaldıracak İntibak Yasası`nın çıkartılması için mahkemeye başvurduklarını hatırlattı. Mahkemenin 21 Ekim`de başlayacağını ifade eden Öz, ardından 22 Ekim`de Bakan Dinçer`le konuyu görüşeceklerini söyledi. Başkan Hamdi Öz, Ankara İş Mahkemesi`nde açılan dava emeklilerin lehine sonuçlanırsa maaşlarda en az 300 ile 500 lira arasında artışın gündeme geleceğini savundu.
Hamdi Öz, Bakan Dinçer`le yapacakları görüşmede ayrıca bürokratları şikayet edeceğini söyledi. Öz, `Bürokratlar bakana yanlış bilgi veriyor. Elimde bazı belgeler var. Bunu Sayın Bakan`la paylaşacağım. Böylece gerçekler de gün ışığına çıkacak` şeklinde konuştu