Hükümeti kurma görevini alan Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Genel Merkezi'nde partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı düzenledi. Toplantıya Düzce Ak Parti İl Başkanı Hikmet Keskin, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Kadın Kolları İl Başkanı Sebahat Uçar ve İl Genel Meclis Başkanı Şinasi Akbulut katıldı. Başbakan Davutoğlu, İl Başkanlarına ve Belediye Başkanlarına seslendi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu partisinin toplantısında, "Yeni hükümeti bugün öğleden sonra takdim edeceğim. Bir anlamda erken seçime gidiş startının en somut adımları da atılmış olacak." ifadelerini kullandı.
DAVUTOĞLUNDAN BELEDİYE BAŞKANLARINA: “HER MAHALLEYE GİDECEK, HERKESE HİZMET EDECEKSİNİZ”
Belediye başkanlarımıza seslenen Davutoğlu, “Şehirler, bizim kültürümüzün en önemli mayasıdır. Şehirlerimizde, şu mahalle Kürtlerin, şu mahalle mühacirlerindir diye şehirlerimizi bölmek isteyenler çıkabilir. Size tek bir oy çıkmamış olsa dahi, her mahalleye gidecek, herkese hizmet edeceksiniz. Tam da bugünlerde hepiniz bütün şehit cenazelerinde bulunacaksınız. Hepiniz çocukları dağa kaldırılan annelerin yanında olacaksınız. Hep beraber yeni meşale yakacağız.” dedi.

İL BAŞKANLARINA UYKU YOK!
Davutoğlu il başkanlarına seçim süreci hakkında yapacakları konusunda önemli sözler sarf etti. “Sizler AK Parti teşkilatının yereldeki liderlerisiniz. Size bundan sonra 1 Kasım akşamına kadar, zaruret dışında uyumak haramdır. Rehavet yok, fetret yok, uyumak yok. 24 saat yetmiyorsa 25’nci saati, bir hafta yetmiyorsa 8’nci günü bulacaksınız. Ben emredeceğim ama önce yüreğiniz emredecek. Ramazan bayramında hepiniz şunu söylediniz, aman sayın başbakanım koalisyon yapmayalım seçime gidelim biz hazırız. E meydan burada, erler de yiğitler de burada. Madem o kadar yürekten istediniz, biz de hükümet kurmaya çalıştık ama rabbimiz ve milletimiz tekrar seçim dedi.”