2. Düzce Kabak ve Kestane Festivali öncesi Düzce Valisi Zülkif Dağlı başkanlığında bir toplantı düzenlendi. Düzce Valiliği Toplantı Salonu'ndaki toplantıda, 29 Kasım-1 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek 2. Düzce Kabak ve Kestane Festivali için yapılan hazırlıklar ve festival içerikleri değerlendirildi. Toplantıya Düzce Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Av. Arabulucu Ali Dilber, dair amirleri ve STK temsilcileri katıldı.
 
 
 
"Değerlerimizi tüm Türkiye’ye ve Dünyaya tanıtacağız"
Toplanıda konuşan Düzce Valisi Dr.Zülkif Dağlı , Türkiye’ye ve Dünyaya Düzce’nin değerlerini tanıtmak istediklerini belirterek şunları söyledi: "Değerli Başkanlarımız, Kaymakam bey ve değerli müdürlerimiz hoş geldiniz. Geçen yıl birincisini yapmıştık. Bu yıl Düzce’mizin kestanesi de çok değerli ve önemli. Bu yıl ki festivale kestanemizide ekledik. İstanbul’da Beyoğlu’nda ki kebaplık kestaneler Düzce’mizin kestanesidir. Valilik, Belediye, Üniversitemiz, Ticaret ve Sanayi Odası, Kent Konseyimiz hep birlikte  planladık. Geçen yıl baktık ki ilgi alaka çok büyük çok güzel oluyor. Bu sene daha güzel olacağını düşünüyorum. Türkiye’ye ve Dünyaya tanıtacağız. Tanıtım olmadan yerel kalırız. Başarı elde edemeyiz. Tüm yetkili birimler ve müdürlerimize teşekkür ediyorum. Açılışımızı hep beraber yapacağız. Stantlarımızı tek tek gezeceğiz . Düzce’mizi bir kez daha tanıtacağız."
 

 
"Düzce’nin bu birlikteliğe sahip çıkacağına inanıyoruz"
 
Kent Konseyi Başkanı Ali Dilber konuşmasında şunları ifade etti: "Geleneksel 2.ci Düzce Kabağı ve Kestane şenliği Cuma günü saat 14:00‘dan itibaren başlayacak. Cumartesi ve Pazar şeklinde tamamlanacak. Bu şenliği hep birlikte yapıyoruz. Valilik, Belediye, Üniversite, Ticaret ve Sanayi Odası, Ziraat Odası ve Kent Konseyiyle  birlikte yapıyoruz. Bu şenliğin en iyi şekilde düzenlenmesi ve etkin olmasında elimizden geleni yapıyoruz. Düzce’nin bu birlikteliğe sahip çıkacağına inanıyoruz."