Kasım ayı Düzce Belediye Meclisi toplantısında AK Parti oyları ile meclisten geçen yüzde 22.4 oranındaki su zammı, muhalefet partisi meclis üyelerinin tepkisine yol açmıştı. Düzce Belediyesi’nin bazı gelir kalemlerine çeşitli oranlarda yapılan fiyat artışının tartışmaları devam ederken, su zammı ile ilgili Düzce Belediyesi’ne en büyük destek Ana Muhalefet Partisi İl Başkanı Haluk Kadri Demir’den geldi.

Öncü Haber Mikrofonuna konuşan CHP İl Başkanı Demir, su arıtma maliyetlerinin doların yükselmesi ile birlikte arttığını belirterek, yapılan su zammını gayet doğal bulduğunu açıkladı.

“Diğer belediyeler de suya zam yapıyor”

Düzce Belediyesi’nin suya en son zammı geçtiğimiz yıl yaptığını hatırlatanda Demir, “Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı olarak; eğer tarafsız bir gözle bakmamız gerekiyorsa, ülkedeki fiyat artışlarını dikkate aldığımız taktirde suya yapılmış olan yüzde 22.4 oranındaki zamma oran açısından bakmak lazım. Eğer İl Başkanı olarak ben zamma karşı çıkarsam, o takdirde benim de belediyelerim var. Bizim de büyükşehir belediyelerimizde ve diğer belediyelerimizde suya zam yapılıyor. O zaman o zamlara da karşı çıkmış durumunda kalırım. Benim asıl dikkati çekmek istediğim konu; İstanbul, Ankara ve diğer belediyelerde zam yaptığımız halde, belediye meclis kararları ile bu zamların onaylanmamış olması veya da oranlarının düşürülmüş olması” dedi.

“Su arıtmadaki maliyetler arttı. Zam yapılması gayet doğal”

Su arıtmada kullanılan kimyasalların genellikle ithalata dayalı bir girdi olduğu için, fiyatlarının dolara bağlı olarak arttığına dikkat çeken Demir, yapılan zammı gayet doğal bulduklarını ifade ederek, “Bu gerçekten yola çıkarsak eğer, yapılan zam için bir şey diyemem. Gayet doğaldır, çünkü en son zamda geçen yıl yapılmış. Tabii zor şartlarda yaşayan insanlar için yüzde 22.4 oranındaki zam çok olabilir. Şöyle düşünebilirler, ‘Suya zam yapıldı, bu bize ağır geldi’ diyebilirler. Ama, belediyenin yapmış olduğu, göze hoş gelmeyen yatırımlar ve masraflara bakıldığı zaman ‘Bunun bedelini neden biz ödüyoruz’ diye bilirler insanlar. Benim ona söyleyecek bir sözüm yok” diye konuştu.

HABER: Savaş ARI