'Düzce Belediyesi 2019 Sayıştay Denetim Raporu'nda belediyede 31 adet usulsüz işlemin tespit edilmesi muhalefet partilerinin gündeminden düşmüyor.

Belediye Meclisi’nin 2021 yılının ilk oturumunda Cumhuriyet Halk Partili üyeler rapordaki bulguların titizlikle irdelenmesi ve rapor içeriğinde belirtilen kanuna ve usul aykırılıklara sebep olan kişilerin tespiti için 'İnceleme ve Tespit Komisyonu' kurulması teklifi verdi.

CHP’NİN ÖNERİSİNİ AK PARTİLİ ÜYELER REDDETTİ

Teklifte ayrıca hazırlanacak rapor doğrultusunda şüpheler hakkında Düzce Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmasını talep edildi. Gündeme alınan öneri muhalefetin evet oylarına karşılık mecliste çoğunluğu oluşturan AK Partili üyelerin oylarıyla reddedildi.

CHP İL BAŞKANI DEMİR: “ONLARDAN BEKLENENİ YAPTILAR”

AK Partili üyelerin usulsüzlüklerin araştırılmasına yönelik öneriyi reddetmesinin ardından Öncü Haber’e özel açıklamalarda bulunan CHP Düzce İl Başkanı Haluk Kadri Demir, “Yapmaları gerekeni yaptılar. TBMM’de de iktidar oylarıyla teklifler reddediliyor. Düzce Belediye Meclisi’nde de iktidar partisinin oyları yetiyor. Yolsuzlukların reddedilmesi onlardan beklenen” dedi.

“ARAŞTIRILMASINI DAHİ İSTEMİYORLAR”

Demir, AK Parti’nin yolsuzların araştırılmasını dahi istemediğini belirterek, “Belki araştırma sonucunda onların lehine bir sonuç çıkacak. Belki yolsuzluk ve usulsüzlük olmadığı anlaşılacak. Araştırılmamasını istemeleri onlardan beklenen davranıştır. Namuslu insanlar bunu isteyebilir mi? İnsanda vicdan varsa bundan daha büyük bir ayıp olabilir mi?” sözleriyle AK Partili meclis üyelerine tepki gösterdi.

HABER: Mehmet GÜNESEN