15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanan ve halkın direnişiyle amacına ulaşamayan FETÖ'nün hain darbe girişiminin 4. yıl dönümü nedeniyle birçok kesim gibi Düzce Barosu Başkanı Av. Azade Ay da bir mesaj yayımladı.

Baro Başkanı Ay, 15 Temmuz 2016 günü Türkiye Cumhuriyeti'nin devleti ve milleti ile birlikte tarihinin en zor demokrasi sınavlarından birini büyük başarıyla verdiğini belirterek, mesajında şu görüşlere yer verdi:

"15 Temmuz darbe girişimi, Türk halkının cumhuriyetine ve milli birliğine kastedenlere karşı her ne pahasına olursa olsun karşı duracak güce sahip olduğunu göstermiştir. Ne var ki aynı girişim, devlet yapılanmasında herhangi bir zümreye, topluluğa, cemaate ayrıcalık sağlanmasının ne kadar vahim sonuçlara yol açabileceğini de en açık şekliyle ortaya koymuştur. Adı ister A cemaati ister B hareketi yahut başka bir tanımlama olsun, devlet kademelerindeki görevlendirmelerde liyakat bir yana bırakılarak devlet dıșından belli bir gruba tabiyetin esas alınmasının, devletin bekası açısından ne denli tehlikeli olduğu gözler önüne serilmiştir. Yıl dönümü vesilesi ile hain darbe girişimini Düzce Barosu olarak bir kez daha şiddetle kınıyor, şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize de geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz."