Düzce Belediyesi  Nisan ayı 1. birleşiminde atlanan gündem maddesi tartışma çıkardı.  Düzce Belediye meclisinin bu ayki ilk toplantısı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katılımıyla oldukça kalabalık geçti. Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş'in katılmadığı toplantıda  gündemin 6. maddesi olan denetim raporu okunmasına geldiğinde oturuma ara verildi. MHP grubu aradan sonra hazırlanan denetim raporunda bazı eksik noktaların olduğunu iddia etti.

Denetim raporu ile ilgili yaklaşık 2 aydır özel bir hazırlık içinde olan MHP grubu adına konuşan MHP grup başkanı Ercan Katırcıoğlu, kurumun zarara uğratıldığı konusuyla ilgili MHP'nin tespit ettiği bazı bulguların denetim raporuna konulmadığını öne sürdü.

Katırcıoğlu: Bir Çekince Mi Var?

Bu nedenle rapora muhalefet şerhi koyduklarını açıklayan Katırcıoğlu, "Taslak raporu ben kaleme aldım. ancak bizim rapora konuşulmasını talep ettiğimiz hususlar var. gerçek rakamlara , gerçek belgelere, faturalara ulaştık. Bu denetim kurulu raporu sadece bize değil kamuoyuna paylaşılması gerekir. bir çekince mi var?"dedi.

Sert: Zaten Bilinen Şeyler

Katırcıoğlu'nun itirazı üzerine söz alan Meclis Üyesi Selahattin Sert, denetim komisyonu çalışmalarında 9 maddede anlaştıklarını ancak muhalefetin sürekli basında gündeme  gelen bazı konuların rapora koymak istediği söyleyerek  "Biz bunla ilgili bir bulgu ortaya koymadık. bunları ortaya koymak istediler açıklayacağı şeyler de zaten bilinen şeyler..."dedi.

MHP üyeleri hazırladıkları raporun okunması ve mecliste bilgi verilmesi konusunda ısrar etti. Meclis Başkan Vekili Salih Keskinli raporun bir sonraki birleşimde görüşülmesi gerektiğini savunurken, muhalefet bunun mevzuata uygun olmadığını belirtti.

Şimdiye Kadar Böyle Bir Şey Hiç Görmedim

MHPli meclis üyeleri, "ilk meclis toplantısında rapor okunur her zaman böyle olmuştur mevzuatta böyledir. şimdiye kadar böyle bir şey hiç görmedim."ifadelerini kullandı.  

Raporun okunması bir sonraki birleşime kalırken, MHP grubunun hazırladığı raporda Düzce Belediyesi ile ilgili ciddi bilgiler olduğu öğrenildi.

Haber;S.KAŞKIR