Tüm dünyada etkisini sürdüren Yeni Tip Kovid-19 salgınıyla mücadelede 15 haftalık sürenin ardından ilk defa Türkiye genelinde, çok yüksek riskli iller dışında, Cumartesi günleri kısıtlama uygulanmıyor.

Bunu fırsat bilen Düzceliler kendilerini, uzun bir sürenin ardından kontrollü normalleşme süreci ile birlikte yeniden hizmet vermeye başlayan restoran, kafeterya ve lokantalara attı.

Düzce Valisi Cevdet Atay’da, Düzce İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Akkaplan, Düzce Jandarma Alay Komutanı Albay Mustafa Çetinkaya, Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz ve TSO Başkanı Tuncay Şahin ile birlikte restoran, kafeterya ve lokantalarda alınan önlemleri yerinde inceledi. Vali Atay denetimler sırasında, masa mesafe kuraları ile ilgili mekan sahiplerine uyarılarda bulundu.

Denetimler sırasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Vali Atay, denetimlerin 24 saat esasına göre artarak devam edeceğini kaydederek, “Bugün Bakanlığımızın genelgesi doğrultusunda, sistematik denetim modeline geçmiş bulunmaktayız. Restoranlar, kafeler, yemek yenen yerler denetleniyor. Bu süreç 1 hafta boyunca sürecek ve denetimler devam edecek. Şu an ben nezaret ediyorum, ama tüm vali yardımcılarımız, kaymakamlarımız hepsi ekiplerin başında. Denetimler 7/24 esasına göre devam edecek. Burada incelediğimiz konu, işletmelerin kurallara uyup uymamaları. Güzel bir dille uyarıyoruz ve sağ olsun onlar da uymaya dikkat ediyorlar; bizi geri çevirmiyorlar. Vatandaşlarımızın sağlığı için elimizden gelenin en iyisini yapmaya devam edeceğiz. Herhangi bir aksaklık meydana gelmesin, virüs durumunda artış olmasın diye, dikkat ediyoruz. Belirlenmiş kurallar çerçevesinde denetimlerimizi yapıyoruz, gün içerisinde bu denetimler devam edilecektir. Şu an 4 kategori var, Düzce turuncu, bizim amacımız sarıya ve maviye geçebilmektir” diye konuştu.

HABER: Savaş ARI