Düzce'de büyük yara açan 1999 depremlerinin ardından 10 yıl geçti ama hala yıkılmayı bekleyen binalar bulunuyor. Bu binalardan biri olan Bulvar Caddesi'ndeki 5 katlı bina da ağır hasarlı bir şekilde yıkılmayı bekliyordu. Bina tehlike çanları çalmaya başladı. Dün akşam binanın bazı bölümleri koparak yol üzerine düştü. O sırada binanın önünden geçen vatandaşların bulunması ise tehlikenin boyutunu gözler önüne serdi.

Daha öncede binanın ciddi sorun oluşturduğunu yetkililere ilettiklerini belirten vatandaşlar, “Çarşının göbeğinde duran ve her gün insanların geçtiği bu alan gün geçtikce tehlike saçmaya devam ediyor. Biz sorunumuzu bir türlü anlatamadık. Bu binadan düşen inşaat malzemeleri insan hayatına bile mal olabilir. Bu binada bir an önce önlem alınması gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Binanın önüne gelen ekipler de binanın etrafını bandla kapatarak vatandaşların hasarlı bina önünden geçmesine engel oldu. Çarşının göbeğinde bulunan bu binada neden önlemler alınmadığı ve binanın daha bu şekilde durmaya ne kadar dayanabileceği bilinmezken vatandaşların hergün ciddi tehlikelerle binanın önünden geçmesi ise oluşabilecek tehlikelerin habercisi.