Uzmanlar Marmara depremiyle ilgili senaryolarını Tüm Türkiye ile paylaşmaya devam ediyor. Ortaya koydukları muhtemel hasar tahminleri ürkütücü boyutlarda. Türkiye can ve mal kayıplarını en aza indirmek amacıyla tedbir amaçlı çalışmalarını sürdürüyor. Bir yandan da Türkiye genelide sallanmaya devam ediyor. Kandilli rasathanesi resmi sitesindeki son depremlere bakıldığında 23 Mart tarihinde saat 04 57 den gece 21,33 e kadar geçen süre içinde ülke genelinde 2. ile 3.5 şiddetinde toplam 37 sarsıntı meydana geldi. Son olarak Çanakkale'de 3.1 şiddetinde sarsıntı meydana geldi. Her gün 30'un üstünde sarsıntının yaşandığı ülkemizin yanı sıra Düzce ilinde son bir ayda toplam 5 sarsıntı yaşandı.
Bunlardan üç tanesi 2.7-2.8-2.6 şiddetinde Yığılca ilçemizde meydana geldi. Üç hafta önce Konuralap Beldemizde 2.8, bir hafta önce 2.8 şiddetinde Cumayeri'nde meydana geldi.
Ülkemizin yanı sıra Düzce'de bulunan eski yapı stoğundan kaynaklanan sıkıntılar halen devam ediyor.
Özellikle onarımı yapılmayan orta hasarlı binaların görüntü kirliliğinin yanı sıra oluşturduğu tehlikenin ortadan kalkması için kesin bir tarih verilmeli ve güçlendirmesi yapılmayan binaların yıkımı gerçekleşmeli.
Ayrıca yeni yapıların yapı denetimi kontrolünde deprem yönetmeliğine uygun yapılmalı.