Bu yıl 10. kez anılacak olan 17 Ağustos 1999 depremi için Pİ Sanat Akademisi tarafından deprem oratoryosu sahnelendi. Oratoryoda deprem anı ve yaşanan korkulu dakikalar tiyatro şeklinde Düzce Gençlik Merkezi Toplantı Salonunda yapıldı.
Pİ Alternatif Sanat Atölyesi oyuncuları, Düzce Gençlik Merkezi Salonu'nda çok sayıda izleyiciyle buluştu. İzleyiciler Gençlik merkezi salonuna serilen beton parçaları ve molozlar arasında salona girdiler. 17 Ağustos gecesi 03.02 sıralarında yaşanan deprem anı ''Deprem Oratoryosu''adlı oyunda müzik, dans, resim ve tiyatro gibi sanatsal dallar eşiliğinde izleyiciye sunuldu. İzleyiciler oyun esnasında göz yaşlarını tutamadılar. ''Deprem Oratoryosu''adlı oyun sonrası izleyiciler, deprem anı ve sonrasını tekrar yaşadıklarını dile getirdiler.
Gösterimde oyuncuların kendilerini deprem oluyor muşçasına şartlamaları ve mükemmel oyunları sayesinde 17 Ağustos depreminin anı en iyi şekilde yansıtıldı. Duygulu dakikaların yaşandığı gösteride oyuncular depremi yaşayanlar olarak bunu hayatımızın bir parçası olarak görmeliyiz ifadelerini kullandı. Günümüzde depremin unutulduğunu fakat bugün böyle bir afet olsa yine aynı şeylerin yaşanacağını vurgulayan oyuncular ülkemizin deprem ülkesi olduğunu ve bu gibi acıların unutulmaması gerektiğini belirttiler.