12 Kasım 1999 da meydana gelen depremin 10. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen etkinlikler kapsamında depremden korkmayın hızırlıklı olun tatbikatı yapıldı.

Belediye İşmerkezi inşaatının yanındaki boş arazi ve binada yapılan tatbikatı Vali Bülent Kılınç, Rektör Prof.Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, İl Müdürleri Sivil Toplum Kuruluş Başkan ve Temsilcileri ile vatandaşlar yakından takip etti.



Belediye Başkanı İsmail Bayram'ın bir toplantıda olduğu için katılamadığı öğrenildi. Tatbikata İl Sivil Savunma Müdürlüğü. Düzce İtfaiyesinin yanı sıra Arama Kurtarma Ekiplerinden AKA, UMKE, TRAÇ ve Sağlık Müdürlüğü 112 Acil Ekipleriyle planlamaya tabi tutulan fabrika ekipleri iştirak ettiler.



Açılış konuşmasını yapan Vali Bülent Kılınç “Depremden korkmadan yaşamak için depreme dayanıklı binalar yapmalıyız ayrıca gerekli bilgi donanımına sahip olmamız gerekiyor.” dedi.

İl Sivil Savunma Müdürü İzzettin Seçkin yaptığı konuşmada “On yıl öncesine göre acil müdahale konularında hem donanım hem yetişmiş elaman olarak çok büyük ilerlemeler kaydedettik.” dedi.

Konuşmaların ardından deprem anonsu yapıldı ve bir anda enkazların arasında yatan insanlar belirdi. İşte o andan itibaren arama kurtarma ve acil müdahaleler başladı.



Depremde çok katlı binanın içinde kalan yaralı vatandaşlar sedyelerle kurtarma ekipleri eşliğinde binadan indirildiler.
Ayrıca binada çıkan yangın ile başka bir işyerinde çıkan yangınlarda itfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu söndürüldü.

Vatandaşların büyük alkışları arasında sona eren tatbikatın bitiminde Vali Yardımcısı İlhan Turgut katılan ekipleri başarılarından ötürü kutladı ve dileriz böyle felaketleri bir daha yaşamayız.” dedi.