AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı ve Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, 17 Ağustos’tan sonra şehri yerle bir eden büyük felaket 12 Kasım1999 Düzce Depremi’nin 22. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

‘Düzceliler olarak, 1999 yılında “asrın felaketini” yaşadık’

Düzce’nin 3 ay arayla iki büyük felaketi yaşadığını belirten Keşir, “12 Kasım 1999 Düzce depreminin 22’nci yıl dönümüne yaklaştığımız bu günlerde, kaybettiğimiz 710 vatandaşımızın acısını, yüreklerimizde hissediyoruz. Düzce’miz, 17 Ağustos 1999 depreminin yaşattığı yıkımı henüz atlatamamışken,12 Kasım 1999 günü ansızın 7.2 şiddetinde bir depreme daha yakalandı. Üç ayda iki büyük depremi yaşayan şehrimizin, yüzde 80’i yok oldu. Düzceliler olarak, 1999 yılında “asrın felaketini” yaşadık. Ancak yaşanan her felakette olduğu gibi 12 Kasım depreminden sonra da birlik olduk. Türkiye’nin en genç şehri olan Düzce’mizin hasarlarını gidererek, gelişmiş şehir statüsüne ulaşması için mücadele verdik.” ifadelerini kullandı.

‘AK Parti hükümetleriyle Düzce her alanda gelişti’

Aradan geçen zamanda AK Parti hükümetleriyle Düzce’nin her alanda önemli aşamalar kaydettiğini belirten Keşir, “Şehrimiz, tarihiyle, kültürüyle, ovası, denizi, yaylaları, şelaleleri, mağaraları ve üniversitesi ile ekolojik bir kenttir. Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da destekleriyle, AK Parti hükümetleri döneminde de ilimizde önemli mesafeler katedilmiştir. Düzce, yeni hastanesi ve sayısı her geçen gün artan sağlık tesisleri, otoban bağlantısı ve karayolları, Millet Bahçesi, Sıfır Atık Tesisi başta olmak üzere şehircilik anlamında da her gün büyüyüp gelişmeye devam etmektedir. Genç üniversitesi, yapımı tamamlanan ve devam eden yeni okulların yanı sıra yurt sorununun yaşanmadığı Düzce, bir eğitim şehridir. Güzel Düzce’miz tarihi ve doğal zenginlikleri ile turizm için yeni bir cazibe merkezidir.” cümlelerine yer verdi.

‘Deprem Türkiye gerçeği, önlemlerimizi alıyoruz’

Deprem afetinin bir ülke gerçeği olduğunun altını çizen Düzce’de depreme yönelik bilinç oluştuğunu kaydeden Vekil Keşir, “Deprem, Türkiye’nin bir gerçeğidir ve bizler de bu gerçekle yaşamak mecburiyetindeyiz. Bu nedenle, gelecekteki doğal yıkımları en hafif hasarla atlatabilmek için önlemlerimizi alarak ilerliyoruz, alınan tedbirleri de yasalarla destekliyoruz. Öyle ki, depremin üzerinden geçen 20 yılı aşkın süre içerisinde, şehrimizde depreme yönelik ortak bilincin oluştuğuna da şahit oluyoruz. Milletçe, her türlü yıkımın üstesinden gelebileceğimize olan inancımız tamdır. Bu bağlamda, 1999 tarihi, ülkemizin afet yönetimi stratejisi açısından hem de tarihe geçen bir dayanışma örneğinin sergilenişi sebebiyle bir milattır. Depremin yıl dönümü vesilesiyle, bir kez daha depremde vefat eden hemşehrilerimizi rahmetle anıyor, ailesini ve yakınlarını kaybeden tüm vatandaşlarımıza sabır diliyorum.” sözleriyle büyük afet nedeniyle yaşamını yitiren vatandaşları andı.

HABER: Mehmet GÜNESEN