AFAD'ın kırmızı alarmla uyardığı iller arasında yer alan Düzce'de etkili olan kuvvetli yağışla mücadele   çevre illerden gelen takviye ekiplerle sürüyor.

Merkezde bulunan Asar Deresi'ne iki kişinin düştüğünü iddia eden çevredeki vatandaşlar durumu yetkililere bildirdi. İhbar üzerine AFAD, DAKE (Düzce Arama Kurtarma), Jandarma ve Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, şahısların dereye düştüğü öne sürülen bölge ve çevresinde arama çalışması başlattı. Sağanak nedeniyle ekipler, derenin sığ olduğu yerlerde ve köprü üstlerinde arama çalışmalarını sürdürüyor.

Kolluk kuvvetlerinin başındaki isimlerle sahaya çıkan Düzce Valisi Cevdet Atay, kuvvetli yağış nedeniyle sahada süren mücadeleyi yerinde takip etti.

2 kişinin suya düştüğü bilgisi gelir gelmez Asar Deresi'nde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi almak için bölgeye giden Düzce Valisi Cevdet Atay’a İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Akkaplan, İl Jandarma Komutanı Naci Akkaş ve AFAD İl Müdürü Ali Kartal da eşlik etti.

KRİZ MASASI KURULDU

Öte yandan Düzce Valisi Cevdet Atay başkanlığında, İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu, toplantı üzerine toplantı yapıyor.

Kentte akşam saatlerinde beklenen sağanak öncesi Vali Cevdet Atay başkanlığında kriz masası kurularak, tedbirler alındı.

Toplantıda, dere yataklarında yapılan temizlikler, köprü ve menfez altındaki dolguların temizliği, dere yataklarında evleri olanların tahliyesi gibi konular konuşuldu.

Ayrıca ilçe ve belde belediyeleri ile İl Özel İdaresi ekiplerinin teyakkuzda olması, mazgalların ve kanalizasyon hatlarının temiz tutulmasının yanı sıra 24 saat esasında nöbet tutulması kararlaştırıldı. Toplantıya, Vali Yardımcısı Gürbüz Saltaş, Belediye Başkan Yardımcısı Hüdaver Gösterişli, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Akkaplan, İl Jandarma Komutanı Naci Akkaş, İl Sağlık Müdürü Yasin Yılmaz, Türk Kızılay Şube Başkanı Halil Aydın, AFAD İl Müdürü Ali Kartal ve ilgili kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.