Düzce Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (DESOB) Yönetim kurulu Başkanı Mustafa Kayıkçı birliğin yönetim kurulu, denetim kurulu, disiplin kurulu üyeleri ve birliğe bağlı odaların başkanları Ankara’ya giderek Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ile Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu Genel Başkanvekili Burhan Aksak’ı ziyaret etti.

DESEOB heyeti öncelikle Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonunda Genel Başkanvekili Burhan Aksak ile bir araya geldi. Aksak’ın ziyaretinin ardından Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na geçen heyet, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ile görüştü.

Ziyarette Birlik Başkanı Kayıkçı ve oda başkanları hem Düzce’de hem de Türkiye genelinde esnafın mesleklerini icra ederken karşılaştıkları sorunları Özlü’ye aktardı. Gündemde ise KOSGEB kredi ve teşvikleri, S plaka, sanayi çarşıları, kentsel dönüşüm ve patent hakları yer aldı. Heyet söz konusu konu başlıklarını içeren sorunları bir bir Bakan Özlü’ye aktararak görüşmede bulundu.

Özlü, teşkilat yöneticilerinin talep ve arzularını tek tek dinleyerek cevaplandırdı. İstişare toplantısının kendi iş yoğunluğundan dolayı geciktirilmiş olduğunu ifade eden Özlü, ilerleyen zamanlarda daha sık aralıklarla yapılmasının Düzce’ye ve Türkiye’ye faydalı olacağını kaydetti.

Ziyaret hediye takdimi ile sona erdi.


Haber: Y. SEVER