Düzce Muharip Gaziler Derneği Başkanı Vedat Nefesoğlu, tüm yurtta olduğu gibi Düzce'de de hazırlıklarına başlanan Gaziler Günü yaklaşırken, toplumun duyarsızlığından şikayet etmediklerini, ancak yine de sıkıntıların olduğunu söyledi.

Nefesoğlu, gazi denildiği zaman sadece ağır yaralanarak sakat kalmış kişilerin akla gelmesinin yanlış olduğunu ülkesi için savaşan kişilere Muharip gazi, yaralanarak sakat kalanlara ise Malul gazi dendiğini ifade etti.

Gazilerin TBMM'de kabul edilen bir yasa ile ikiye bölünmesinin sıkıntı yarattığını ifade eden Nefesoğlu, Bu yasa ile bir şekilde Bağ-kur primlerini ödeyen gazilerin maaşlarının üç yüz YTL civarında kalmasına rağmen, geri kalanlara asgari ücret tutarında , 500 YTL civarında bir maaş ödendiğini söyledi. Gazilerin yaptıkları hizmet için maddi karşılık beklemediğini dile getiren Nefesoğlu, bu ikili uygulamanın yine de can sıktığını söyledi.

Nefesoğlu, gazilerin sadece 19 eylül tarihlerinde değil, yılın her dönemi hatırlanması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Gaziler günü Tüm yurtta olduğu gibi Düzce'de de 19 Eylül Cuma günü kutlanacak. Sabah 08 45'te Anıtpark'ta başlayacak olan kutlamaların ardından Türkiye Muharip Gaziler Derneği ve Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği ziyaret edilecek. Ramazan ayı nedeniyle şehit ailelerine yönelik olarak bir de iftar verilecek.