İl genel meclisinde gündeme getirdiğimiz satış fiyaskosu komisyondan da geçemedi. Detaylı incelemede yapılmadan jet kararlarla satış taleplerini birbiri ardına sıralayan İl Genel Meclisi’nin Demetevler’de bulunan ve Vali Yardımcıları ile İl Müdürlerinin kullanımında olan lojmanların mülkiyetinin Maliye Hazinesine kayıtlı olmasından dolayı satış, Plan ve Bütçe komisyonu tarafından uygun görülmedi.

 

 

Fuzuli masrafları gerekçe gösterilmişti

 

İl Genel Meclisi Üyesi Cahit Aydın, temmuz ayı toplantısında lojmanların satılma gerekçesini “Söz konusu lojmanların yeri hazineye, lojmanlar il özel idaresine ait. Her yıl fuzuli masrafları var. Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfından aldığı maaşla geçinmeye çalışan onlarca vatandaş varken 5-6 milyar alıp burada oturmaya devam edenlere müsaade etmeyeceğiz.” Şeklinde açıklamıştı.

 

 

Diğer Lojmanlar Satıldı

 

Demetevler Mahallesi 7. Sokak’taki lojmanların hazineye ait olması nedeniyle satılması uygun görülemedi ancak Şıralık Mahallesi Şösealtı Mevkiinde bulunan A ve B Blok lojmanlarla ile Kültür Mahallesi Çevre Sokak’ta bulunan lojmanların satış talebi Plan ve Bütçe komisyonu tarafından uygun görüldü.

 

 

Haber: S. Kaşkır