Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden gelen son değerlendirmeler doğrultusunda kar beklendiği açıklanan Düzce’de, özellikle gece hava sıcaklığının sıfır derecenin altına düştüğü bugünlerde su sayaçları ve tesisatları da 'ayaz' tehlikesi karşı karşıya…

Düzce Yapı Sanatları Esnaf Odası Başkanı Bülent Keser de yaptığı yazılı açıklama ile su sayacı ve tesisatlarının korunması için vatandaşları uyardı.
Keser, eksi değerlere düşen hava sıcaklığında, açıkta kalan su sayaçları ve tesisatın soğuktan etkilenerek hasar gördüğü ve sayaçların donarak kullanılamaz hale geldiğine dikkat çekerek açıkta olan su boruları ve su motorlarını soğuk hava ile temas etmeyecek şekilde kapatılması ve cam yünü, talaş gibi çeşitli izolasyon malzemeleriyle izole edilmesi gerektiğini vurguladı.

Hava sıcaklığının özellikle sıfırın altına düştüğü durumlarda açıkta bulunan su sayaçlarının kesinlikle muhafaza altına alınmasının önemine işaret eden Keser, buz tutmuş su sayacına ateş yakarak müdahale edilmemesi gerektiğini belirtti.

Doğalgazın sessiz ve sinsi tehlike olduğunu söyleyen Keser, doğalgaz tesisatlarına yetkisiz kişilerin müdahale etmemesi gerektiğini ve kombinin bulunduğu odada uyunulmaması gerektiğini söyledi. Kurallara uyulduğunda doğalgazın en güvenli yakıt olduğunu kaydeden Keser, bacaların düzenli kontrol edilmesi ve temizlenmesi gerektiğini belirterek, cihaz bakımlarının her yıl yaptırılması gerektiğini kaydetti.


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ