Avukatlar günü dolayısıyla yazılı basın açılaması yapan Baro Başkanı Avukat Ali Dilber, tüm meslektaşlarının Avukatlar Gününü kutladı.
Açıklamasında  Yeni bir Avukatlık yasasının şart olduğunun altını çizen Dilber, “Yasanın çalışması ile ilgili 14-15 Nisan Tarihlerinde Türkiye Barolar Birliğinde Baro Başkanlar toplantısı yapılacak. Avukatlığın Savunmanın bağımsızlığı ve yargının kurucu öğesi olduğu Anayasamızda yer almalıdır.” diye konuştu.
HSYK Kaldırılsın
Hakimler ve savcılar yüksek kurulunun kaldırılarak Adalet Yüksek Kurulu'nun kurulması gerektiğini ifade eden Dilber, “Adalet Yüksek Kurulu şuan mevcut anayasamızda 23 kişi olan Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun yerine kurulabilir. Adalet Bakanı ve onun atamış olduğu Adalet müsteşarının da katılımıyla 23 kişiden oluşacak Adalet Yüksek Kurulu'nun hukukumuzda daha iyi bir şekilde temsil, daha iyi bir adil yargılanma daha adil kararlar çıkacağı düşüncesindeyim. "dedi.
Dilber, Hakim ve Savcı Kurullarının ayrılmasının yanında, hakim ve savcıların mesleğe kabul ve atamalarının da ayrı ayrı yapılması gerektiğinin altını çizdi.