5 Nisan Avukatlar günü nedeniyle Düzce Barosu tarafından Anıt Park meydanında bir tören düzenlendi. Törene Baro Başkanı Avukat Ali Dilber, Baronun Yönetim Kurulu üyeleri ile Kültür ve Turizm İl Müdürü Özcan Budak katıldı. Anıta çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından bir konuşma yapan Düzce Barosu Başkanı Avukat Ali Dilber, Bütün avukatların gününü kutladı.

Ali Dilber, ”Baromuzun kuruluşunun 9. yılında tüm meslektaşlarımızın Avukatlar Gününü kutluyorum. Her ne Kadar 1 Haziran 2005’te yürürlüğe giren yeni Türk Ceza Yasasının 6/d maddesi, yargı görevi yapanlar deyiminde avukatlar demişse de savunmanın, Anayasanın138 ve devamı maddelerinde yer alan Yargı bölümünde yer almamış olması bazı soru işaretlerini de beraberinde getirmiştir. Bu duru, zaman zaman, İddia, savunma karardan oluşan yargıyı etkilemektedir. Savunma, bir an önce Anayasada ki Yargı bölümünde yerini almalıdır. Dolayısıyla Meslek yasamızın 1. maddesine kamu hizmeti anlatımının yanına, yargı görevi yapan deyimi mutlaka eklenmelidir. Avukatlık mesleğindeki şartlar yeniden düzenlenmelidir. Hukuk Fakültelerine sınırlama getirilmeli, mevcut fakültelerde de kalite yükseltilmelidir. Mesleğe yeni başlayan Meslektaşlarımız içinde bulundukları ekonomik zorlukların aşılması için birlik bünyesinde fonların kullanımdaki sistem değişmeli. Staj kredileri yerine karşılıksız burslar verilmelidir.” Şeklinde konuştu.

Düzce Barosu Baro Başkanı Avukat Ali Dilber, Avukatların Kamu hizmeti yaptıklarını ve kendilerinin kamu görevlisi olduklarını da sözlerine ekledi.