Dün gece saatlerinde ‘davayı sulandırmaya çalıştığı’ gerekçesiyle İstanbul Barosuna üye avukat Ömer Kavili’nin tutuklanmasına bir tepki de Düzce eski baro Başkanı Av. Ali Dilber’den geldi.
 
Dilber, dün gece sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımla,  Adalet Bakanlığı ve HSK'ya seslenerek, “Bir avukat bu gerekçelerle tutuklanabilir mi? Hakimlik Savcılık bu mu? Makamlar böylesine keyfi kullanılabilir mi? Olmadı arkadaşlar, yanlış yapılıyor, birileri bu yanlışa dur demeli. Tartışma yaşadıysanız kuralına uygun bir şekilde ve rencide etmeden salon dışına aldırırsınız en fazla avukatı. Tutuklama nedir ve ne için yapılır, böyle bir hadisede avukat tutuklanır mı? Bırakın avukatı, hiç kimse tutuklanamaz. İşte Avukat Ömer Kavili'nin tutuklanma gerekçesi: "Müvekkilini ve kendisini mağdur göstererek dosyada haklı çıkmaya çalışmak ve davayı sulandırmaya çalışmak, amacının halkın gözünde yargının ve mahkemelerin itibarsızlaştırmak olduğu, adalete olan güveni sarsmayı amaçladığı kaçma ve delilleri karartma ihtimali” ifadelerine yer verdi.
 
Kamuoyunda büyük tepki yaratan tutuklama kararı ve gerekçenin ardından 24 saat geçmeden Av. Ömer Kavili tahliye edildi.

Kavili, Grup Yorum üyelerinin yargılandığı davada hakimle tartışması sonucu ilk olarak gözaltına alınmış, akşam saatlerinde ise “görevli memura mukavemet” suçlaması ile sulh ceza hakimliğine sevk edilmişti.