Bazen yaptığı sert çıkışlarıyla sadece Düzce’de değil, Türkiye’de gündem olan Kaynaşlı Belediye Başkanı Birol Şahin, Öncü TV ve 100.2 Radyo Öncü Ortak Yayınıyla ilgi ile takip edilen, Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal’ın hazırlayıp sunduğu Kitabın Ortasından programında, yine sert söylemleri ile dikkatleri üzerine çekti.

Gerek Öncü TV ekranlarından, gerek radyoları başından, gerekse Sosyal Medya üzerinden binlerce Düzceli’nin takip ettiği Kitabın Ortasından programında, Türkiye’de maneviyatın ve Ahlakın büyük çöküş içerisinde olduğunu öne süren Şahin, “Halkın %99’u Müslüman, ama yapılan işlere baktığımız zaman, ülkede alkol serbest, alkolü Allah haram kılmış, zina haram mı, haram ama serbest mi serbest, toto, loto, iddia, ganyan ben bunlara zamanla paylaşıyorum” dedi ve din ağırlıklı eğitim sisteminin getirilmesinden yana olduğunu kaydetti.

Şahin, “Türkiye ahlak ve maneviyat olarak, hiç iyi yerlere gitmiyor. Gittikçe kötüleşiyoruz. Maneviyattan iyice uzaklaşılıyor. Halkın %99’u Müslüman, ama yapılan işlere baktığımız zaman, ülkede alkol serbest, alkolü Allah haram kılmış, zina haram mı, haram ama serbest mi serbest, toto, loto, iddia, ganyan ben bunlara zamanla paylaşıyorum ve kimseden de çekinmiyorum. Benim Allah’tan başka kimseden korkum yok. Mevki makam hesabı yapmıyorum. Ben bin yıl belediye başkanlığı yapsam ne olacak, Allah için bir şey yapmadıktan sonra. Bu programlar Türkiye’de insanlarımızın ahlakını bozuyor. Ayıp denen bir şey var. Ben şunu düşünüyorum; acaba Allah’a nasıl hesap vereceğiz. Gidişat kötüye gidiyor. Gerçekten manevi anlamda çok kötüyüz, ülke uçuruma gidiyor, bu tedbirlerin alınması lazım. Eğitim sisteminin sıfırdan ele alınması gerekiyor. Çocuklarımızın, Kur’an ahlakıyla yetiştirilmesi lazım. İslam’a özendirilmeli, hocalarımız bilinçlendirilmeli.  Şuanda mahkemelerde 100 tane dava varsa, 50-60 tanesi boşanma davaları. Şuanda milli ve manevi değerlere bağlı bir nesil yetiştirmek için, zararın neresinden dönersek kardır mantığıyla, hareket edilmeli ve eğitim sistemi sil baştan yenilenmeli” dedi.

“Belediyemizin avukatları haciz işlemlerini sürdürüyor”

Kaynaşlı eski Belediye Başkanı ve Düzce Belediyesi Mezarlıklar Müdürü Erol Bayraktar hakkında başlattığı icra ile ilgili konuşan Başkan şahin, “Geçmişte Erol Bayraktar’ın döneminde spor kulübüne para aktarılmış. Biz belediyeler olarak, spor kulüplerinden genel bütçe vergi gelirlerinin binde 12’sini aktarabiliyoruz. Geçmişte bu sınır aşılmış. Hatta belediye başkanı uyarılmış. Belediye Başkanı ise bu sefer meclis kararı aldırmış. Aslında meclis kararı alınmasına gerek yok. Bizler de aktarma yapıyoruz, ama bu konuyla alakalı meclis kararı almıyoruz. Benim yılda spor kulübüne aktarmam gereken para ne kadarsa, ben o kadarını aktarıyorum. Eğer ben bundan biraz bile fazla bir miktar aktarmak zorunda kalırsam da kamu zararı çıkıyor ve cebimden ödemek zorunda kalıyorum. Eski belediye başkanının mecliste karar aldırdığı, aktardığı para, müfettişlerin dikkatini çekiyor ve sonuçta kamu zararı olarak yansıtılıyor. Bizden o açığı tahsis etmemiz gerektiği söylendi. Biz de Kaynaşlı eski Belediye Başkanı Erol Bayraktar hakkında, haciz işlemi başlattık. Aslında meclis üyelerine de yaptırım uygulanması lazımdı, ama onlar katıldıkları toplantı sayısına göre, aktarılan paranın miktarına göre, kimine 50 bin lira, kimine 60 bin lira kimine 70 bin lira aktarılmış. Aslında burada meclis üyeleri suçsuz, ama ihmal var. Eğer bir yere imza atıyorsan, attığın imzanın da sorumluluğunu da almış oluyorsun. Eski Belediye Başkanı Erol Bayraktar’dan alınacak para, 1 milyon lira civarında. Belediyemizin avukatları haciz işlemlerini yürütüyor. Bu para sonunda, Kaynaşlı Belediyesinin kasasına girecek. Meclis üyelerine de gerektiği taktirde, eski belediye başkanına uygulanan işlemlerin aynıları uygulanacak. Geçmişte seçim üzeri bir ihale yapılmış ve yapılan ihalede biz birçok eksik tespit ettik. Bununla alakalı da, gerekli itirazlarımızı yaptık ve bir sonuca bağladık. Bir iş yapılmış ve diğer işler yapılmamış sonuçta. Biz burada yapılan her işi de incelemek durumundayız. Geçmişte yapılan bir iş de olsa, iş kesin kabul yapılmamış. Sonuçta, kesin kabul yapılıp işin bağlanması gerekiyor. Biz de bununla alakalı gerekli çalışmaları yaptık. Sonuçta, Kaynaşlı belediyesinin 1 lirasının, biz hesabını yapmak durumundayız” şeklinde konuştu. 

“Ben kendimi partiden attırmak için bu paylaşımı yapmadım”

Yaptığı tesettür paylaşımı nedeniyle MHP’den ihraç edilişi ve sonrasında yaşanan sürece değinen Başkan Şahin, şu açıklamalarda bulundu:

“MHP’den Biz tesettürle alakalı bir paylaşım yapmıştık ve bundan dolayı MHP bizi ihraç etmişti. Beni ihraç etmeleri onlara bir şey kazandırmadı ama çok şey kaybettirmiştir. Belki o işin tam farkına varamadılar. Şimdi varmışlardır ama iş işten geçti. Sonuçta bir belediye başkanı ahlaksızlık edepsizlik yapmamış, rüşvet almamış, ihaleye fesat karıştırmamış, yüz kızartıcı bir suç işlememiş.. ne yapmış , bir paylaşım yapmış. Bu paylaşımla ilgili beni şikayet ettiler mesela. CHP’li Aylin Nazlı Aka suç duyurusunda bulunmuştu. Eski Ankara milletvekili. Kovuşturmaya gerek olmadığına dair karar çıktı. Yine mecliste, CHP’li milletvekilleri Özgür Özer, Manisa Milletvekili yine Sezgin Tanrıkulu, bunlar bizimle alakalı içişleri bakanlığına, sürekli bizim görevden alınmamızla alakalı soru önergeleri verdiler. ‘Ne oluyor Kaynaşlı’da, Hala daha duruyor mu yerinde? Kaynaşlı Belediye Başkanı diye.  Bir tek ihraç edildik, fakat herhangi bir ceza falan almadık. Zaten paylaşımda ceza gerektirecek bir durum da yok. Hakaret küfür, herhangi bir şey yok. Ben bu zamana kadar bağımsızım diye bir sıkıntı yaşamadım. Zaten az önce bahsettiğim gibi, Ankara ile ilişkilerimiz güzel. Vekillerle aramızda herhangi bir problem yok. Bana oy veren MHP’li kardeşlerimize dargınlığımız, kırgınlığımız yok. Onlar belki olayı farklı anlayıp, farklı şekilde yorumlayıp düşünebilirler, ama ben sonuçta, MHP’den istifa etmedim. Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu biliyorsunuz, Sakarya’da ittifak olduğundan dolayı, onun da MHP’nin adayı olması lazım. İttifaktan dolayı biliyorsunuz, AK Parti orada aday çıkarttı. Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu’da, Büyük Birlik Partisi’nden Belediye Başkanı adayı oldu. Turgut Babaoğlu onlara söz vermiş, ben kesinlikle sizden başka bir tarafa gitmem demiş. Tabii sonra ne oldu. Turgut Babaoğlu, Büyük Birlik Partisinden istifa etti, MHP’ye geçti. Ben de MHP’den istifa edip de başka partiye geçmiş olsaydım, bana oy veren MHP’li arkadaşlarımız benimle beraber çalışana, teşkilat mensupları ne deseler haklılardı. Ama ben bunu yapmadım. Ben kendimi attırmak için de, bu paylaşımı yapmadım. Geçmişe bakarsanız, benim profilimi incelerseniz, geçmişte buna benzer birçok paylaşımlar vardı. MHP’li arkadaşlarımızla herhangi bir problemimiz yok, sohbetlerimiz oluyor. Geçen İlhami Caboğlu ile görüştük. Benim onlara herhangi bir dargınlığım, kırgınlığım söz konusu değil. Sonuçta biz insanı Allah yarattı diye seviyoruz. 

Son olarak İstanbul sözleşmesine değinen Şahin, şu değerlendirmelerde bulundu: “Kadının beyanı esastır dendi. Bir arkadaşımla konuştum ‘nasılsın’ dedim, dedi abi hiç sorma eve gidemiyorum. Dedim neden eve gidemiyorsun, dedi abi hanım şikayet etti. Kadının beyanı esas olduğu için, kadın seni şikayet etti ve 3 ay evden uzaklaştırma aldın. Bu insan 3 ay sonra eve geldiği zaman hanımıyla tekrar nasıl anlaşacak. Bir koca evine gelir, her akşam alkol alır, karısını döver, bağırır, hakaret eder, küfür eder ve dayanılmayacak bir hale gelir, bu zaten olmaz. İşin temelinde yine İslam’dan uzaklaşma var. İslam’ın yaşandığı bir ailede huzur olur. Bir ailede namaz kılınıyorsa, Kur’an okunuyorsa, İslam’a dikkat ediliyorsa, o ailede huzur olur güven olur.”

HABER: Savaş ARI