Rahmet ve mağfiret ayı Ramazan’da iki gün geride kaldı. Bu süre zarfından salgın tedbir ve kısıtlamaları kapsamında alınan karar gereği Müslümanlar, Ramazan ayına özel bir ibadet olan Teravih namazlarını evlerinde eda ediyor. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’tan Teravih namazlarına ilişkin yeni bir açıklama geldi. 

Bir televizyon kanalına konuk olan Erbaş, bu Ramazan'ın da salgınının gölgesinde geçirildiğini ancak camilerde beş vakit namaz ile cuma namazının kılınabildiğini hatırlattı.

“CAMİLERDE İNSANLARIMIZ ÇOK TEDBİRLİ”

Teravih namazının evlerde kılınma kararıyla ilgili konuşan Erbaş, “Camilerde salgınla mücadelede insanımız o kadar tedbirli ki zaten temizlik olmadan Müslümanlık olmaz, temizlik olmadan camiye gidilmez. Bütün bunlara rağmen biz dedik ki mademki son zamanlarda vakalarda bu kadar artış oldu, milletimize yardımcı olalım, teravih namazlarımızı evde kılalım. Farz namazlarımızı, cuma namazımızı camilerde, bu tedbirlere riayet ederek kılalım dedik. Allah razı olsun milletimiz anlayışla karşıladı” diye konuştu.

“RAMAZAN ORTASINDA YENİ KARAR ALABİLİRİZ”

İki haftalık kısmi kapanma dönemini işaret eden Erbaş, “Ramazanın ortasından sonra vaka sayıları aşağılara doğru düşerse biz ona göre yeniden bir karar alabiliriz ama milletimizin bu anlayışına, bu ferasetine gerçekten teşekkür ediyorum. Yeter ki bu virüs, bir insana daha bulaşmasın” sözleriyle camilerde teravih kılınabilmesi için Ramazan ortasını işaret etti.

HABER: Mehmet GÜNESEN