Yeni eğitim öğretim yılına coşkuyla “merhaba” diyen Doğa Okulları öğrencileri ve öğretmenleri geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi ulusal ve uluslararası alanlarda gösterdikleri akademik başarı ve görev aldıkları sosyal sorumluluk projelerini sürdüreceklerine dair  söz verdiler. 
 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende Türkçe öğretmeni Yakup Serim’in açılış konuşmasının ardından Düzce Doğa Anadolu Lisesi 10. Sınıf öğrencisi Okul Meclisi Başkanı  Emre Erdin söz aldı. Erdin, “106 Kampüste 70.000 öğrenci ve 7000 çalışanı ile büyük bir ailenin parçası olarak yeni bir yıla başlıyoruz. Doğa Okullarının bize sunduğu SOES eğitim modeli ve t-MBA eğitim sistemi ile uluslararası projelerde önder, bir konferansta konuşmacı, derslerinde başarılı, sosyal, kendine güvenli  ve arkadaşları için rol model bireyler olarak yetişiyoruz.” dedi. 
 
Törene ilkokul öğrencilerinin okuduğu şiirler ve okul müdürlerinin yaptığı konuşmalarla devam edildi. Düzce Doğa Okulları’nda bu sene eğitim koordinatörü olarak göreve başlayan Mustafa İnce’nin konuşmasının ardından  Düzce ve Bolu Doğa Okulları kurucusu Önder Tonyalı öğrencilere öğretmenlere ve ailelere seslendi.

Tonyalı, “Türkiye’nin ve Dünya’nın geleceğine yön verecek, başarılı, özgüveni yüksek, ilkeli, ahlaklı, vatanını seven, insan ve doğa ile barışık nesiller yetiştirmek üzere bu kampüste bu yıl 18. kez yeni eğitim öğretim yılına güçlü bir kadro ve pırıl pırıl öğrencilerimizle başlıyoruz. Siz sayın velilerimizle işbirliği içinde başarılarımıza yenilerini eklemek üzere sizlerle koordineli olarak çalışacağımız 2015-2016 eğitim öğretim yılının okulumuz, öğrencilerimiz ve velilerimiz için hayırlı uğurlu olmasını dilerim.” diyerek konuşmasını tamamladı. 
 
Yapılan törenin ardından heyecan ve coşku ile sınıflarına giden öğrenciler okullarındaki ilk derslerine başladılar. 

Haber:S.KAŞKIR