Gölyaka İlçesi`ndeki Efteni Doğal Hayatı Koruma ve Milli Parklar sahasında kar nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanları için yemleme yapıldı. Düzce’de etkili olan yoğun kar yağışının ardından doğada bulunan yaban hayvanlarının hayatta kalmasının zorlaşmasıyla harekete geçen Doğa Koruma ve Milli Parklar ekipleri tarafından hazırlanan yemler, hayvanların uğrak noktalarına bırakıldı.
Göl kıyısında yapılan yemleme çalışmasında Vali Zülkif Dağlı, Alay Komutanı Yılmaz Özdemir, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz, Milli Parklar Şube Müdürü Sezgin Akay ve Milli Parklar Şubesi personeli tarafından doğaya yem bırakıldı.


Yemleme sonrası basın mensuplarına açıklama yapan Dağlı, 160’ın üzerinde kuş türünün olduğu Efteni Doğal Hayatı Koruma ve Milli Parkında ekiplerin sürekli kontrol çalışması yaptığını söyledi.

Dağlı, etkili olan kar yağışının yaban hayvanlarının yaşamını zorlaştırdığını söyleyerek, “Yaban hayvanlarımızın yem bulamadığı için aşağıları inmesini fırsat bilen avcılar, hayvanlarımızı avlamak gibi bir teşebbüste bulunabilirler. Bunlara geçit vermeyeceğiz. Onlara ‘kuşlarımıza sahip çıkalım’ çağrısında bulunuyoruz. Kaçak avcılığın karşısındayız. Gereken cezaları yazacağız. Avcılarımız bu durumun bilincinde olsunlar. Kuşlarımızın ülkemiz için önemli olduğu bilinsin. Kuşlarımızı sevmek lazım.” dedi.