Düzenlenen etkinlik kapsamında ilk gün Düzce Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği okulundan gelen 25 öğrenciye, balıkçılık ve su ürünleri konularında bilgilendirme yapıldı.

Kaybolmakta olan türlere karşı doğa ve çevre bilincinin geliştirilmesini sağlamak amacıyla, Akçakoca İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'nde görevli Su Ürünleri Mühendisleri tarafından eğitim verildi.

LİMANDA BALIKÇILARDAN BİLGİ ALDILAR

Akçakoca Limanında gırgır teknesinde balık ağlarının tamiri ile uğraşan balıkçılardan, balıkların nasıl avlandığı, balık ağlarının nasıl tamir edildiği konularında bilgi alan öğrenciler, daha sonra SAGET-30 Komutanlığını ziyaret etti. Öğrencilere orada bulunan SAGET-30 Komutanlığı Eğitim Personeli tarafından, Sahil Güvenlik hakkında bilgilendirme yapıldı.

ETKİNLİK RESİM YARIŞMASI İLE SONA ERDİ

Etkinliğin son gününde Gölyaka'da bulunan Altındere Alabalık Üretim İşletmesi ziyaret edilerek işletme hakkında bilgiler verildi. Gölyaka Kültürpark' da "Ben Bir Balık Olsam" konulu resim yarışması düzenlenerek dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller verildi. Oynanan oyunların ardından etkinliğe katılan öğrencilere katılım belgeleri verildi.

Çeşitli etkinlikler ve oyunlarla çocukların eğlenerek öğrenmesinin amaçlandığı organizasyon, Her öğrenciye birer tane süs balığı hediye edilmesinin ardından sona erdi.