Aralık 2019’da Çin’in Wuhan eyaletinde ortaya çıkarak tüm dünyaya yayılan ve milyonlarca insana bulaşarak yüz binlercesinin de ölümüne neden olan yeni tip koronavirüs (COVİD-19) salgınında tüm dünya etkili bir aşı ile karanlık günleri geride bırakmayı bekliyor.

Türkiye’de de geçtiğimiz mart ayında görülen ilk vakanın ardından 15 bine yakın vatandaşın hayatını kaybetmesine neden olan ve yüzbinlerce insanı enfekte eden virüsle mücadele kapsamında bu ay itibariyle Çin tarafından üretilen Sinovac aşısı vatandaşlara uygulanmaya başlayacak.

Milyonların umutla aşı sırası beklediği günleri vatandaşları tuzağa düşürmek isteyen dolandırıcıların umut tacirliğine soyundukları yeni yöntemi ‘bu kadar da olmaz’ dedirtti. Koronavirüs aşısını bile kötü emelleri için kullanmaya kalkan dolandırıcılar, telefonlara "Aşı Randevu Oluşturma" mesajları atarak veya arayarak "Sağlık Bakanlığı'ndan arıyoruz, aşıda önceliklisiniz, size kayıt oluşturalım" diyerek kişisel bilgileri çalmaya çalışıyor.

İTİBAR ETMEYİN!

Benzer yöntemlerle yapılan çok sayıda dolandırıcılık ihbarın ardından Emniyet Genel Müdürlüğü harekete geçti. Müdürlüğe bağlı Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, “Telefonunuza gelebilecek "Aşı Randevu Oluşturma" mesajlarına veya sizi arayıp "Sağlık Bakanlığı'ndan arıyoruz, aşıda önceliklisiniz, size kayıt oluşturalım" diyerek kişisel bilgilerinizi isteyenlere itibar etmeyiniz. Bu kişilerin amacı oltalama yoluyla dolandırıcılıktır” cümleleriyle vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

HABER: Mehmet GÜNESEN