Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) dershanelerle ilgili düzenlemeleri de içeren Milli Eğitim Temel Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’un 14 Mart’ta Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından, özel okula dönüşecek dershane ve özel etüt merkezlerini dönüşümüne ilişkin yol haritasının belirlendiği ilk genelgeyi illere gönderdi.


Dershaneleri, ortaöğretim özel okulu, özel okul ve diğer özel kurum türlerine dönüşmeyi hedefleyen dönüşümün yol haritasının çizildiği genelgede, dershane ve özel etüt merkezlerinin dönüşümü sürecinin nasıl yürütüleceği ve takvimin nasıl işleyeceğine ilişkin bilgiler yer alıyor.

 

Genelge neleri içeriyor?


Söz konusu genelgede, öğrenci etüt eğitim merkezlerinin dönüşümü, özel okula dönüşmek isteyen dershaneler için 25 yıla kadar irtifak hakkı tesisi ve 10 yıla kadar bina kiralama imkânı, dershane ve öğrenci etüt eğitim merkezlerinde çalışan eğitim personelinden şartları taşıyanların Bakanlıkta istihdamı ve özel okullarda öğrenim gören öğrenciler için eğitim ve öğretim desteği verilmesi gibi hususların yer alıyor.

 

Dönüşüm programı 2 Haziran’da başlayacak


14 Mart 2014 itibariyle en az 3 yıldır dershane kurucusu olanlardan 4706 sayılı kanuna göre, irtifak hakkı tesisi veya bina kiralama talebinde bulunarak özel okul açmak için dönüşüm programına alınacaklar, 2 Haziran 2014-1 Eylül 2015 tarihlerinde Bakanlıkça belirlenecek dönemlerde başvuru yapacak.
Dershane öğretmenlerinin MEB’e geçiş başvurusu için kılavuz Mart 2015’te yayınlanacak. Özel okula dönüşene devlet yardımı yapılacak

 

 

 

Haber;S.Kaşkır